Home » Styresystem » Nu får iPad sit eget styresystem
Nu får iPad sit eget styresystem

Nu får iPad sit eget styresystem

Share

Apples iPad er vokset fra det simple iOS-system og får nu sit helt eget styresystem med ny hjemmeskærm, effektiv multitasking, nye måder at bruge Apple Pencil på og meget mere

Apple gav i går et smugkig på iPadOS, det helt nye styresystem dedikeret iPad.

iPadOS er bygget på det samme fundament som iOS og tilføjer nye muligheder og funktioner, som er skabt specifikt for den store skærm i iPad.

Ny hjemmeskærm

Hjemmeskærmen er blevet designet på ny med et friskt layout, der viser flere apps på hver side. Nu kan Dagsoversigt føjes til hjemmeskærmen, så der er nem adgang til widgets med hurtigt information, bl.a. overskrifter, vejr, kalender, begivenheder, tips m.m.

Få mere fra hånden

Nu kan iPad-brugere arbejde med flere filer og dokumenter fra samme app på samme tid med opdateringer af Split View, eller de kan hurtigt se og skifte mellem flere apps i Slide Over. Man kan f.eks. skrive en mail, mens man ser en anden mail ved siden af, eller få adgang til flere apps som Beskeder eller Kalender med et enkelt swipe. App Exposé giver en hurtig visning af de vinduer, der er åbne for en app, med et enkelt tryk.

Flere muligheder med Apple Pencil

Med iPadOS er Apple Pencil endnu mere integreret i iPad-oplevelsen. Nu kan man markere og sende hele websider, dokumenter eller mails på iPad ved at swipe Apple Pencil fra hjørnet af skærmen. En nydesignet værktøjspalet giver hurtig adgang til værktøjer, farvepaletter, figurer, viskelæder, et nyt pixelviskelæder til at slette en del af en streg samt en lineal til at tegne helt rette linjer. Apple Pencil føles endnu mere naturlig, da den bruger avancerede forudsigelsesalgoritmer og optimeringer til at reducere latenstiden.

Se også:  Panasonic Toughbook A3 [TEST]: Alsidig arbejdstablet tåler alt
Mere effektiv Arkiver-app

Arkiver-appen er et centralt sted, der giver hurtig administration af dokumenter. Der er desuden iCloud Drive-understøttelse til mappedeling. Enhver med adgang til en delt mappe kan se den i iCloud Drive og vil altid have mulighed for at få adgang til den nyeste version. iPadOS understøtter også eksterne drev, så brugerne nemt kan tilslutte USB-drev, SD-kort eller logge ind på en SMB-filserver – alt sammen i Arkiver-appen.

En ny kolonnevisning med previews i høj opløsning hjælper brugere med at navigere i mapper, og der er understøttelse af Quick Actions som f.eks. at markere, rotere og oprette PDF-filer. iPadOS introducerer også lokal lagring, oprettelse og åbning af zip-filer samt nye tastaturgenveje.

Bedre browsing og tekstredigering

Safari på iPad er mere effektiv end nogensinde før. iPadOS viser automatisk websitets desktopversion, passende skaleret til iPad-skærmen, og optimerer den til berøring, så webapps som Google Docs, Squarespace og WordPress virker helt perfekt i Safari på iPad. Safari understøtter også vigtige nye funktioner såsom downloadstyring, 30 nye tastaturgenveje og forbedringer af fanestyring.

Tekstredigering på iPad får en stor opdatering med iPadOS, der gør det nemmere og hurtigere at pege med endnu større præcision og hurtighed, vælge tekst med et enkelt swipe og bruge nye bevægelser til at klippe, kopiere, indsætte og fortryde.

Ekstra  funktioner

Mørk tilstand giver en dramatisk mørk farvetone, der ser fantastisk ud i hele systemet, og som er mere behageligt for øjnene i svag belysning.
Specielle skrifttyper kan installeres til brug i hele systemet. Skrifttyper fra specialiserede og store forhandlere såsom Adobe, DynaComware, Monotype, Morisawa og Founder fås i App Store.

Et nyt svævende tastatur sparer plads og indeholder understøttelse af QuickPath – hvilket gør det nemt at skrive med én hånd og giver mere plads til at vise apps. Kunder kan knibe ind for at aktivere det svævende tastatur og trække det hvor som helst på skærmen.

Se også:  Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor

Fotos sammensætter biblioteket for at fremhæve de bedste billeder. Den skjuler automatisk rod og lignende billeder for at fremvise vigtige begivenheder fra den seneste dag, måned eller det seneste år. Fotoredigering er blevet mere intuitivt med nye værktøjer, der er nemmere at anvende, justere og gennemgå, og næsten alle fotoredigeringsmuligheder er tilgængelige til videoredigering.

Sign In with Apple er en hurtig, nem og anonym måde at logge ind i apps og på websites på ved hjælp af Apple-id.

Kort indeholder et nyt grundkort, bygget helt fra bunden: Look Around byder på flotte billeder på gadeniveau af byer ved hjælp af højtopløselig 3D-fotografering. Samlinger giver en ny måde at dele restauranter, butikker eller destinationer på. Og Favoritter giver hurtig navigation til ofte besøgte steder.

Forbedringer af ydeevnen gør hele systemet mere responsivt med hurtigere Face ID-oplåsning og en ny måde at pakke iPad-apps på i App Store, der reducerer downloadstørrelser med op til 50 procent, hvilket gør app-opdateringer op til 60 procent mindre og resulterer i, at apps starter op til dobbelt så hurtigt.

Klar til efteråret

Udviklerversionen af iPadOS er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig betaversion bliver tilgængelig for iPadOS-brugere senere på måneden på beta.apple.com. iPadOS vil kunne fås til efteråret som gratis softwareopdatering til iPad Air 2 og nyere, alle iPad Pro-modeller, iPad (5. generation og nyere), iPad mini 4 og nyere.


TAGS
Apple
iPad
iPadOS
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S