Home » Tablet » Du kender iPad – men nu skal den kunne noget helt nyt
Du kender iPad – men nu skal den kunne noget helt nyt

Du kender iPad – men nu skal den kunne noget helt nyt

Share

Da iPhone og iPad blev lanceret, var den halve verden stum af beundring. Et apparat med kun én knap. Nu verserer der forlydender om mere traditionelt udstyr fra Apple til iPad.

Ifølge webavisen The Information har Apple planer om senere i år at lancere et iPad-tastatur med trackpad. Formålet skal være endnu et skridt på vejen til at gøre Apples tabletenhed til et realistisk alternativ til den traditionelle laptop-computer.

Det er ikke, fordi man ikke kan få tastaturer til iPad, men de har ikke nogen trackpad, og der følger ingen mus med. Umiddelbart lyder det som en oplagt idé. Og dog …

En iPad er et fascinerende bekendtskab – men tanken om at skrive længere tekster på den er ikke meget tiltrækkende. Og hidtil har iPad ikke været synderlig imødekommende over for brug af mus. Uanset, hvad man mener om musen (og der kan siges en del mindre positivt om dette pegeredskab), er der nogle områder, hvor den langt overgår det, vores mere eller mindre elegante fingre kan præstere: Den er fremragende til præcist at ramme bittesmå knapper på en brugerflade, og den er god til at arbejde med tekst.

Alene det at ramme dele af en tekst (et bogstav, et komma) præcist med fingrene på en touchskærm er som regel en kamp.

Videreudvikling af iPadOS

Man kan forestille sig, at introduktionen af et tastatur med trackpad, som er tæt integreret med iPad, vil kræve ændringer i iPadOS. Og det stemmer overens med noget, Apples software-topchef, Craig Federighi, forleden sagde om netop dette spørgsmål:

”Hvis I kan lide det, I har set os gøre ved iPadOS, skal I holde øje med os. Vi bliver nemlig ved med det.”

Strengt taget har iPad allerede musesupport, men den er grundigt begravet under adskillige lag. Den er en udvidelse af Apples Assistive Touch-teknologi, og man skal dybt ned i dens menu for at finde den.

Spørgsmålet er naturligvis, om tilføjelsen af tastatur og trackpad gør vold mod det, der har fascineret os ved iPhone og iPad siden introduktionen: en enhed med én eneste knap. Resten klarer vi på skærmen.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S