Home » Erhverv » IoT skræddersyet til erhvervslivet
IoT skræddersyet til erhvervslivet

IoT skræddersyet til erhvervslivet

Share
Første landsdækkende netværk

Den kvikke læser vil måske spørge, hvorfor det først er nu, at IoT boomer inden for erhvervslivet, når vi i virkeligheden har haft et verdensomspændende internet i årevis. Svaret er, at internettet ikke altid er den bedste løsning til denne type af kommunikation og, at det faktisk først er nu, et dedikeret IoT-netværk er klar på global basis.

På det område er flere aktører klar med løsninger – blandt andre LoRa samt Sigfox – og fælles for begge er, at de bygger på en teknologi, der er skræddersyet til effektiv og sikker transport af små datapakker under alle tænkelige forhold.

I Danmark anvendes LoRa som oftest inden for det offentlige, mens Sigfox mere henvender sig til det private erhvervssegment. Derfor er der tale om to teknologier, der mere komplementerer hinanden end er konkurrenter til hinanden.

Se også:  Apple taber markedsandele, mens Huawei stormer frem

I hvert fald ifølge Kenneth Jahn Andersen, der er direktør for IoT Denmark, som her i landet har eksklusivitet på salg af Sigfox-løsninger og netværk. Han fortæller således, at LoRa typisk anvendes lokalt på kommunebasis, mens Sigfox er landsdækkende med antenner i hele landet.

Mange erhvervsmæssige muligheder

De erhvervsmæssige anvendelsesmuligheder for IoT er mangfoldige. Som eksempel kan nævnes, at den danske producent af vandmålere, Kamstrup, har taget Sigfox-teknologien til sig i forbindelse med fjernaflæsning af forbrug. Det samme har ISS, der på sigt ser store muligheder i ressourceoptimering.

Via sensorer er det f.eks. muligt ikke blot at monitorere, hvor ofte et lokale benyttes, men også anvendelsesgraden af de enkelte skriveborde i et storrumskontor og tilrettelægge rengøringen derefter. Facility Management er dog kun et af de store anvendelsesområder. Transport- og logistikbranchen er et andet, og snart vil alle containere eksempelvis være forsynet med en IoT-enhed.

Se også:  Dansker bag Spaniens hurtigst voksende tech-virksomhed

Men vi vil ikke kun se passive enheder, der fortæller om en given position. Således er der allerede udviklet GPS-enheder med temperaturprober, der er godkendt af den internationale luftfartsorganisation IATA, hvilket betyder at godshandleren aktivt kan gribe ind, hvis der f.eks. modtages en temperaturalarm.

Af andre anvendelsesområder kan nævnes overvågning af CO2-forurening i byer og indeklima i f.eks. skoler, temperaturovervågning i køkkener og kantiner, fjernovervågning af vindmøller, monitorering af fyldningsgraden i affaldscontainere således, at tømningsrutinerne optimeres, samt ikke mindst alarm om vandlækager. Alene i Danmark registreres der mere end 100.000 vandskader, som løber op i milliarder.

TAGS
erhverv
internet of Things
IoT

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S