Home » AOD Pro » IoT indtager nye brancher i Danmark
IoT indtager nye brancher i Danmark

IoT indtager nye brancher i Danmark

Share

Danske virksomheder bruger i stadig stigende grad internetopkoblede enheder, og det er ikke kun it-virksomhederne, afslører teleselskab

Smarte IoT-løsninger stormer frem i Danmark – både i store og mindre virksomheder. Mere overraskende er det, at det langtfra kun er virksomheder, som i forvejen er it-tunge, der nu satser på den nye teknologi.

Telenor, der leverer IoT-løsninger til en lang række af virksomheder i Danmark, fortæller til AOD PRO, at det er noget, som i øjeblikket sker over hele linjen af virksomheder. Men specielt et segment er stærkere repræsenteret end andre.

Stigning inden for industrien

”Stigningen ser vi især inden for industrivirksomheder, som digitaliserer et produkt, der har været på markedet længe med henblik på at gøre det mere effektivt. Det kan også være nye produkter, der løser industrispecifikke behov,” forklarer erhvervsdirektør i Telenor Mikkel Kruse og fortæller samtidig, at de partnere, teleselskabet arbejder sammen med, ofte er teknologivirksomheder, men ikke altid:

”Vi ser også en del scenarier, hvor vi arbejder med veletablerede virksomheder, som ikke er inden for teknologiverdenen.”

Erhvervsdirektør i Telenor Mikkel Kruse.

Erhvervsdirektør i Telenor Mikkel Kruse.

Internet-forbundne enheder, ofte kaldet for IoT-enheder, er ikke noget helt nyt begreb, men teknologien har bredt sig kraftigt det sidste år, og det skyldes flere ting. Først og fremmest er der nu en vis modenhed i teknologien. Men også udbredelsen af 5G-nettet betyder meget. Det sikrer, at enhederne rent faktisk kan kobles op til internettet uden at skulle have en kablet forbindelse for at undgå en dårlig trådløs forbindelse.

Se også:  Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder
Mindre komplekst

”I takt med at teknologien er blevet modnet, skræller vi kompleksiteten væk ved tydeligt at forklare, hvad de enkelte virksomheder får ud af at anvende IoT i deres forretning eller ud mod kunderne. Det gør, at vi ser øget efterspørgsel på at hjælpe kunderne i gang med nye projekter,” siger Mikkel Kruse og fortsætter:

”Det er klart, at 5G kan være en drivkraft, fordi 5G ofte forbindes med IoT. I takt med at kundernes IoT-behov kræver større mængder af data, bliver 5G mere relevant, men kunderne starter typisk med andre netværksteknologier.”

At vi er helt i begyndelsen af rejsen med IoT betyder også, at der er et potentiale, der endnu er næsten uberørt, og det betyder, at det næsten kun er fantasien der sætter grænser for, hvad IoT kan gøre for danske virksomheder, forklarer han.

Se også:  IIoT-netværk i Danmark trues af forældet teknologi

”Mængden af enheder, som vi forbinder til internettet, stiger eksplosivt, både nu og i fremtiden. Vi er stadig i den spæde start, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for, hvor og hvordan IoT kan bruges. Så fremtidens IoT vil potentielt kunne findes overalt på tværs af mange typer virksomheder,” mener Mikkel Kruse.

17 millioner enheder

Det er nogle af årsagerne til, at Telenor nu også øger satsningen på IoT-løsninger over for deres kunder. Teleselskabet har samlet 200 IoT-specialister for at kunne øge fokus på dette spæde område i hele verden.

Telenor skriver i en pressemeddelelse, at selskabet på nuværende tidspunkt har etableret mere end 17 millioner forbundne enheder i mere end 190 lande – og blandt kunderne er Volvo, Verisure og Grundfos.


TAGS
5G
internet of Things
IoT
tingenes internet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S