Home » Styresystem » iOS 14 er det største der er sket for iPhone i mange år – her er nyhederne
iOS 14 er det største der er sket for iPhone i mange år – her er nyhederne

iOS 14 er det største der er sket for iPhone i mange år – her er nyhederne

Share

Apple har præsenteret nyt styresystem til iPhone. Det byder blandt andet på widgets til hjemmeskærmen, oversættelsesfunktion og mulighed for at bruge iPhone som bilnøgle

Ja okay, meget af det har vi kendt længe i et konkurrerende system, men en en god funktion er en god funktion, så lad os ikke hænge os for meget i det.

Endelig er der mulighed for at placere levende widgets på iPhones hjemmeskærm. Widgets giver et hurtigt overblik over de oplysninger, du skal bruge, og kan fastlåses i forskellige størrelser på enhver af hjemmeskærmens sider. Brugerne kan lave en Smart Stack med widgets, som bruger enhedens intelligens til at fremhæve den rigtige widget baseret på tidspunktet, stedet og aktiviteten. Hjemmeskærmens sider kan vise widgets, som er tilpasset arbejde, rejser, sport, underholdning og andre interesseområder.

I slutningen af hjemmeskærmens sider findes App Library, et nyt område, som automatisk organiserer alle brugerens apps i en enkel visning, der er nem at navigere i, og på intelligent vis fremhæver de apps, som kunne være nyttige i netop dette øjeblik. Brugerne kan vælge, hvor mange af hjemmeskærmens sider, der skal vises, og nemt skjule sider for at få hurtigere adgang til App Library.

Som en nyhed kommer også App Clip – en lille del af en app-oplevelse, som er designet til at kunne findes i det øjeblik, der er brug for den. App Clips er tilknyttet et bestemt produkt eller en bestemt virksomhed og indlæses på få sekunder til en specifik handling, f.eks. leje af en scooter, køb af kaffe og betaling for parkering. De kan nemt findes og åbnes ved at scanne en ny App Clip-kode designet af Apple eller via NFC-tags og QR-koder eller deles i Beskeder eller fra Safari, alt sammen med den sikkerhed og anonymitet, man forventer af apps.

Smartere beskeder

Med understøttelse af billede i billede kan iPhone-brugere nu se en video eller besvare et FaceTime-opkald, imens de bruger en anden app.

I Beskeder er det nu muligt at fastlåse samtaler i toppen, så man nemt kan holde sig opdateret med livlige gruppesamtaler. Man kan også tilpasse samtaler med et billede eller en emoji. De nye Memoji-muligheder i Beskeder er mere inkluderende og mangfoldige med nye frisurer, hovedbeklædning, tildækning af ansigtet og meget andet.

Grønnere bevægelsesmuligheder

Kort har fået nye cykelvejledninger, ruteplanlægning til elektriske køretøjer og kuraterede byguider. Cykelvejledninger tager højde for stigninger i terrænet, hvor meget trafik, der er på en vej, og om der er trapper på ruten.  Ruteplanlægning til elektriske køretøjer tilføjer stop til opladning på den planlagte rute, baseret på køretøjets aktuelle opladning og opladertyper.

Se også:  Her er månedens mest solgte mobiler: To producenter sidder på det hele

Guides tilbyder en kurateret liste over interessante steder at besøge i en by udarbejdet af et udvalg af pålidelige kilder. Guides er en fantastisk metode til at opdage nye restauranter, finde populære seværdigheder og udforske nye anbefalinger fra respekterede brands som AllTrails, Complex, The Infatuation, Time Out Group, The Washington Post og andre.

Større gennemsigtighed

Alle apps skal nu indhente brugertilladelse, inden de sporer brugeren. Senere på året vil App Stores produktsider indeholde resuméer af udviklernes selvrapporterede anonymitetspraksis, som vises i et enkelt, letforståeligt format. Derudover kan brugere opgradere eksisterende konti til Log ind med Apple, vælge at dele deres omtrentlige placering med appudviklerne i stedet for deres nøjagtige placering, når de giver en app adgang til placering, og nyde godt af endnu større gennemsigtighed i forhold til en apps brug af mikrofon og kamera.

Yderligere funktioner i iOS 14

• Translate er udviklet til at være den bedste og nemmeste app til oversættelse af samtaler. Den tilbyder hurtig og naturlig oversættelse af tale og tekst mellem 11 forskellige sprog. Funktionen til “brug på enheden” giver brugerne mulighed for at opleve alle appens funktioner offline til privat oversættelse af tale og tekst.

• Siri udvider sin viden og sine svar på komplekse spørgsmål fundet på hele internettet og kan nu sende lydbeskeder. Tastaturdiktering kører på enheden, når brugeren dikterer beskeder, noter, mail og meget andet.

• Hjem-appen gør det endnu nemmere at styre dit intelligente hjem med nye automatiseringsforslag og udvidede kontrolfunktioner i Kontrolcenter, som giver hurtigere adgang til tilbehør og scener. Adaptive Lighting til belysning, der er kompatibel med HomeKit, justerer automatisk farvetemperaturen i løbet af dagen, og med ansigtsgenkendelse på enheden kan kompatible videoringeklokker og -kameraer identificere venner og familie. Hjem-appen og HomeKit er udviklet til at værne om din anonymitet og sikkerhed, så alle oplysninger om brugerens udstyr i hjemmet er end-to-end-krypterede.

• AirPods giver mulighed for flytte lyd imellem Apple-enheder uden problemer med automatisk enhedsskifte. Rumlig lyd med dynamisk hovedbevægelse gør, at AirPods Pro kan give en biograflignende oplevelse. Ved hjælp af retningsbestemte lydfiltre og diskret justering af de frekvenser, hvert øre modtager, kan lyde placeres virtuelt hvor som helst i et rum for at give en medrivende lytteoplevelse.

• Digitale bilnøgler giver brugerne en sikker metode til at bruge iPhone eller Apple Watch til at låse deres bil op og starte den. Digitale bilnøgler kan nemt deles via Beskeder eller deaktiveres via iCloud, hvis en enhed bliver stjålet, og de er tilgængelige i år via NFC. Apple afslørede også næste generation af digitale bilnøgler baseret på ultrabredbåndsteknologi til rumfornemmelse, der leveres via U1-chippen, som vil give brugerne mulighed for at låse fremtidige bilmodeller op uden at tage deres iPhone op af lommen eller tasken. De vil kunne fås til næste år.

Se også:  Slut med Intel: Nye MacBooks får vildt ydelsesboost med Apples egen processor

• Find min vil understøtte produkter og tilbehør fra tredjeparter med det ny Find My-tilbehørs netværk program. Det tillader brugerne at finde andre vigtige ejendele, der er blevet væk, udover deres Apple-enheder. Brugeranonymitet er fortsat centralt i netværket med indbygget end-to-end-kryptering af Offline søgning. Producenter af tilbehør og enheder kan indhente udkast til specifikationerne fra i dag.

• Safari tilbyder en anonymitetsrapport, så brugerne nemt kan se, hvilke trackere på tværs af sider, der er blevet blokeret, sikker adgangskodeovervågning, der hjælper brugerne med at finde gemte adgangskoder, der kan være involverede i et brud på datasikkerheden, og indbygget oversættelse af hele websider.

• Sundhed har helt nye oplevelser til søvnstyring, bedre forståelse af lydniveauer, der kan påvirke hørelsen, og en ny tjekliste til Sundhed – et centralt sted til administration af sundheds- og sikkerhedsfunktioner, som f.eks. Nødopkald SOS, Nødinfo, EKG, Faldregistrering og meget andet. Sundhed vil også understøtte nye datatyper til mobilitet, Helbredsjournaler, symptomer og EKG.

• Appen og widgetten Vejr holder brugerne opdaterede om vanskelige vejrforhold og har et nyt diagram for nedbør i den næste time, som viser nedbøren minut for minut, når vejrudsigten forudsiger regn.11

• Tilgængelighed-funktionerne omfatter tilpasning af hovedtelefoner, som forstærker eller reducerer bestemte frekvenser for at hjælpe med at få musik, film, telefonopkald og podcasts til at lyde mere klare og tydelige, og registrering af tegnsprog i Group FaceTime, som gør personen, der bruger tegnsprog, mere fremtrædende i en videosamtale.12 VoiceOver, branchens førende skærmlæser til blinde, genkender nu automatisk det indhold, der vises visuelt på skærmen, så flere apps og weboplevelser bliver tilgængelige for flere brugere.

Udviklerversionen af iOS 14 er tilgængelig for Apple Developer Program-medlemmer fra i dag, og en offentlig betaversion bliver tilgængelig for iOS-brugere næste måned på beta.apple.com. Nye softwarefunktioner bliver tilgængelige dette efterår som en gratis softwareopdatering til iPhone 6s og nyere. Du kan læse mere på apple.com/ios/ios-14-preview. Funktionerne kan ændres. Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle områder eller på alle sprog.


TAGS
Apple
iOS
mobilstyresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S