Home » Netværk » Internet over strømstikket er en halvdyr fornøjelse
Internet over strømstikket er en halvdyr fornøjelse

Internet over strømstikket er en halvdyr fornøjelse

Share

De såkaldte PLA’er er på hastig fremmarch. Denne gang tester
Alt om DATA to sæt fra Corinex. Et til gameren og et til den almindelige
netbruger

Det er ikke første gang, at vi har kigget på PLA’er – enheder der sørger for, at du kan få internetforbindelse over elnettet og på den måde undgå at bruge trådløse netværk. Generelt er der ikke den store forskel på disse PLA’er, og vi blev da også en anelse forbløffede, da vi fik to forskellige sæt. Et der er beregnet til almindelig netbrug, og som har rigelig med båndbredde til at overføre videosignaler, og et der er dedikeret til hardcore gameren.

Det var her, at tråden brast lidt i hovedet på os. For hvor det giver mening, at en router kan prioritere trafikken på netværket, så netværkspakker fra et spil får prioritet over den almindelige internettrafik, så forsvinder meningen lidt, når det handler om dedikeret trafik mellem to enheder på nettet.

Se også:  Vælg den smarteste switch til dit LAN

Vi kunne heller ikke finde nogen fysisk forskel på de to produkter, hverken i den noget mangelfulde medfølgende dokumentation eller fra virksomhedens hjemmeside. Lidt sjovt er det også at konstatere, at enhederne hedder det samme, når de kommer ud af pakken, nemlig AV200, hvilket bestyrker os i troen på, at det faktisk er to ens enheder, der bare er pakket forskelligt.

Tid til en prøve

Det måtte naturligvis komme an på en prøve. Vi satte først det almindelige sæt op. Den ene enhed blev koblet til vores router og sat ind i stikket i væggen. Det andet blev sluttet til vores computer, og ved et tryk på en knap på hver af de to enheder blev de forbundet til hinanden.

Pakken lovede hastigheder på op til 200Mbps, men så høje hastigheder kunne vi nu ikke måle. Det bedste, vi klarede, var omkring 100Mbps, hvilket også er rigeligt flot. Vi havde ingen problemer med enhederne, og det var som at surfe på nettet via en fast forbindelse.

Se også:  Ny switch skal gøre det nemt og billigt at opgradere netværket

Så skiftede vi over til GameNet, som den anden pakke hed, og gentog øvelsen fra før. Igen viste tallene, at 100Mbps var, hvad vi kunne forvente, og når vi fyrede op under et par netværksspil, kørte de absolut lige så godt på det ene sæt som det andet.

Vores konklusion er klar – enhederne er fortrinlige, men om du køber den ene eller anden er bedøvende lige meget, især da prisen på de to næsten er den samme. Det eneste klagepunkt, vi har, er, at måden de er udformet på betyder, at de kræver en rund stikkontakt for at kunne blive sluttet til kontakten, og de fylder fælt meget.


GameNet
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

De virker og er lette at installere. Men om du køber det ene eller andet af de to sæt er totalt lige meget. De fungerer begge lige godt.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Corinex
netværk
Pla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S