Home » Gratis software » Internet Explorer 9 er et skridt i den rigtige retning
Internet Explorer 9 er et skridt i den rigtige retning

Internet Explorer 9 er et skridt i den rigtige retning

Share

Selvom stort alt hvad der er godt ved Internet Explorer 9 er hugget fra konkurrenterne, har Microsofts browser ikke desto mindre taget et væsentligt ryk i den rigtige retning

Internet Explorer 9 er et glimrende eksempel på, hvordan konkurrence sommetider kan være særdeles sundt og fungere som en effektiv katalysator for innovation og udvikling.

Få blot få år siden var Internet Explorer mere eller mindre gået i stå i udviklingen, og brugerne var nødt til at affinde sig med det den nu kunne tilbyde, uvidende om at det kunne være anderledes.

Så begyndte der pludseligt at dukke konkurrenter op, som beviste at det ikke behøvede at være så trægt at gå på nettet, og at en browser sagtens kunne designes på en måde, der var både brugervenlig, fleksibel og hurtig at have med at gøre.

Internet Explorer tabte markedsandele og Microsoft indså, at det var tid til at gøre noget. Internet Explorer 8 var ikke ligefrem en sexet sportsvogn af en browser, men klart en forbedring i forhold til tidligere modeller.

Nu får den så sin efterfølger, som tager skridtet et langt stykke videre og strammer op på stort alle de punkter, hvor Internet Explorer tidligere har haltet efter Firefox, Chrome og Opera.

Men har den så formået at forene alt det bedste i den ultimative browser eller er den blot en gammel kæmpe, der forgæves forsøger at være ung med de unge? Vi gav Internet Explorer 9 en testkørsel.

Se også:  Guide: Lav apps til mobilen

Væk med alt det overflødige

Brugerfladen har fået en gevaldig overhaling med et helt nyt design. Hvor Microsoft har fået inspirationen fra, er der ikke så megen tvivl om.

Ligesom Chrome er stort set alt overflødigt skåret væk, så du kun har navigationsknapper, adresslinje, tabs samt knapper til startside, favoritter og indstillinger (du kan dog godt klikke statuslinjer samt flere andre menuer frem ved hjælp af højreklik).

[pt id=’2010710′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Internet Explorer 9’s forsimplede brugerflade”‘]

Internet Explorer 9's forsimplede brugerflade

Internet Explorer 9 er dog gået et lille skridt videre. Hvor Chrome – og Firefox 4 beta – har tabs placeret over adresselinjen har Internet Explorer 9 klemt det hele sammen ved siden af hinanden.

Det giver mere plads til internetsiderne, hvilket er en fordel, hvis du sidder med en lille skærm. Samtidig får du dog også mindre plads til dine tabs, hvilket kan være en ligeså stor ulempe på små maskiner. Det må være en smagssag, hvad man foretrækker. Undertegnede hælder dog stadig til Chromes mere luftige design.

Med på beatet

Blandt fornyelserne er også en download-manager, der igen minder om en blanding af dem man finder hos Chrome og Firefox. Ligesom førstnævnte dukker en lille bar op i bunden af skærmen, som fortæller, at der nu hentes filer og ligesom sidstnævnte kan alle dine downloads ses i et separat vindue, hvor der i visse tilfælde også er mulighed for at afbryde downloads midlertidigt for senere at genoptage dem.

Se også:  4 fede gratis programmer

I Download-manageren skulle også være indbygget en virusscanner, som kan fortælle dig om dine downloads indholder skadelige filer. Det er bestemt en velkommen tilføjelse, selvom det ikke var meget vi så til den under testen.

[pt id=’2010712′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Download-manageren i Internet Explorer 9″‘]

Download-manageren i Internet Explorer 9

Browseren giver selvfølgelig også mulighed for at tilføje add-ons, som det efterhånden er blevet standard i browserverdenen. Det er ret begrænset hvad der findes af add-ons på nuværende tidspunkt, men det er ikke så underligt, når browseren stadig befinder sig i beta-stadiet. Heldigvis var Google dog tilgængelig som add-on, så den kunne erstatte Bing som standard søgemaskine i adresselinjen

En smart lille feature for Windows 7 brugerne er, at du også kan fastgøre tabs til proceslinjen. Det er smart, hvis du har sider som du bruger ofte og gerne vil have hurtig adgang til.

Tilbage i førerfeltet

Blandt de absolut væsentligste forbedringer i Internet Explorer 9 er farten. JavaScript-motoren er blevet tunet og browseren understøtter nu hardware accelereret grafik. Forbedringerne kan mærkes og Internet Explorer 9 er klart en mere smidig oplevelse end dens forgænger, selvom den endnu ikke slår hverken Chrome eller Opera.

Samlet set må man dog sige, at forbedringerne er så markante at Internet Explorer igen er en værdig konkurrent til Firefox, Chrome og Opera. Da den stadig er i betastadiet er det nok ikke den du skal bruge som standardbrowser lige nu, men når den engang er ude i færdig version, har Microsoft endelig en relevant og tidssvarende konkurrent til sine unge rivaler.Warning: file_get_contents(https://adrunner.pricerunner.dk/feedwidget?f=adrunner_dk_altomdata&templateid=189&categories=&query=Internet+Explorer+9+beta+1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 503 Service Unavailable in /srv/nfs/www/aodnew.altomdata.dk/wp-content/themes/AOD 2018/functions.php on line 205
Internet Explorer 9 beta 1
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Internet Explorer 9 beta 1 tilbyder ikke så meget man ikke finder i andre browsere, men har fået masser af fart og giver samlet set en god pakke, der er værdi til at tage kampen op imod konkurrenterne

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
add-on
AOD Download
browser
Chrome
download manager
firefox
hardware-accelereret grafik
internet explorer 9
javascript
Opera
tabs

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S