Home » Netværk » Internet of Things hitter – og Google vil også have en bid af kagen
Internet of Things hitter – og Google vil også have en bid af kagen

Internet of Things hitter – og Google vil også have en bid af kagen

Share

Dit køleskab har, efter at have talt med din brødrister, besluttet at holde op med at bestille toast og Nutella. Du spiser alt for meget af det. Det er fremtidsperspektivet i et af tidens hotte emner: Internet of Things (IoT).

Mens internettet i dag primært er for mennesker, så vil dit køleskab, vandmåler, radiator og cykel blive udstyret med små computere og komme på internettet. Med andre ord, tingenes internet (på engelsk: Internet of Things).

Der findes mange bud på IoT: hardware, netværk og software fås i mange varianter. Budene er så forskellige som Mongoose OS (https://mongoose-os.com/), MQTT (http://mqtt.org/) og Intel Edison (https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Edison) bare for at nævne et par stykker. Blandt gør det selv-folket er Arduino og Raspberry Pi populære platforme. Programmering sker ofte i C eller C++.

Android Things

Menneskeheden har gennem årene akkumuleret en masse data, men det er intet at sammenligne med, hvad alle dine ting kan producere. Målere i dine stuer og værelser vil registrere temperatur og luftfugtighed mange gange hver time, dit køleskab tjekker med jævne mellemrum, hvad indholdet er, osv. Det er data, som kan hjælpe dig i at optimere din hverdag.

IoT er ikke blot, at alle dine ting i hjemmet kommer på internettet. Det handler mindst lige som meget om at indsamle og gemme data.Dine data giver også et unikt indblik i dit liv og dine vaner. Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, hvor værdifulde dine data er for et firma som Google.

Se også:  Xiaomi 11T Pro [TEST]: Ekstremt hurtig opladning

Android Things er Googles bud på, hvordan IoT kan se ud. Hvor mange andre IoT-platforme tager udgangspunkt i programmeringssproget C og måske et relativt ukendt styresystem, tager Google udgangspunkt i deres store succes, Android.

Android Things er en udgave af Android, som er målrettet IoT. Android-apps udvikles i programmeringssproget Java og en lang række komponenter i form af Android SDK (Software Development Kit). Med Android Things kan du bruge samme programmeringssprog og stort set samme SDK.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at Android Things stadig er meget tidligt i udviklingsprocessen. I skrivende stund hedder versionen ”preview 2”. Sandsynligvis vil Android Things ændre sig i de næste måneder og år. Men det skal ikke afholde din indre nørd for at lege!

Udviklingssættet

Der findes endnu ikke fuldstændige modne produkter til Android Things. Men der findes en række development kits (udviklingssæt). Til denne artikel er valget faldet på en Raspberry Pi 3 (RPi3) med et Rainbow HAT, et PiBow Coupé samt et 8 GB SD-kort. Hele pakken er købt samlet i den engelske butik Pimoroni. Det er en af de pakker, som Google anbefaler.

Se også:  Android 12 på vej til Samsung-mobiler - se hvornår din får det …

En Raspberry Pi 3 er en lille computer baseret på ARM-cpu’er. Der er kun 1 GB hukommelse, og det er bestemt ikke en computer, som yder på samme måde som en toptunet gamer-pc! Men den fylder nærmest ingenting og har et meget lavt strømforbrug.

En RPi3 har mange indbyggede porte, men ingen sensorer. Du kan naturligvis indkøbe sensorer, dioder og andet godt og tilslutte dem til din RPi3. Men der findes en række udvidelseskort til RPi3, og de går under betegnelsen HATs. Rainbow HAT har sensorer til måling af temperatur og tryk, kan let styre motorer, har dioder og et lille display. I sandhed et overflødighedshorn for folk, som vil i gang med IoT.

At sætte et HAT på en RPi3 giver ikke altid den mest stabile konstruktion. PiBow Coupé er nogle stykker plastik og skruer (også i plastik), som stabiliserer sammenbygning af din RPi3 og dit HAT. Se figur 1.

Figur 1

TAGS
Android
Google
internet of Things

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S