Home » Transport » Intelligent indkøbsvogn bremser før det går galt
Intelligent indkøbsvogn bremser før det går galt

Intelligent indkøbsvogn bremser før det går galt

Share

Ved at anvende sensorer og kameraer, som man finder i en moderne bil, har Ford skabt en indkøbsvogn, der kan gøre indkøbsturen med børnene lidt mindre nervepirrende

Indkøbsturen med børnene kan være en angstprovokerende affære for forældre. Ford forsøger nu at afhjælpe en smule af den stress det indebærer, når børnene drøner derudaf med indkøbsvognen, uden øje for hylder, handlende og tårnene af vin og dåsetomater.

Producenten har gjort brug af den moderne sikkerhedsteknologi, som sidder i størstedelen af Fords biler, til at skabe en indkøbsvogn med automatisk nødbremse.

En sensor scanner for både mennesker og genstande og bremser automatisk, hvis der er risiko for sammenstød med en mennesker, varehylder eller en væg.

Se også:  Ford har lavet en coronavenlig julesweater, du faktisk gerne vil ses i

“Forældre frygter ofte indkøbsturene, hvor de forsøger at udføre hverdagslige pligter, mens børnene har travlt med at lege,” forklarer Tanith Carey, opdragelsesekspert og forfatter af bogen What’s My Child Thinking?: Practical Child Psychology for Modern Parents. ”Børn elsker at efterligne voksne og eksperimentere med, hvem der egentlig er i kontrol. Når de skubber en indkøbsvogn, svarer det i deres verden til at sidde bag rattet i en bil med de lange, brede butiksgange som deres racerbane.”

Avanceret teknologi bliver simpel hverdag

Fords selvbremsende indkøbsvogn er indtil videre blot en prototype og er del af flere innovationer under projektet Ford Interventions. Her udforsker man anvendelsen af Fords bilteknologier i andre hverdagssammenhænge.

Se også:  Ford afslører toptunet elbil med 1400 hestekræfter

“Automatisk nødbremse gør vores biler meget mere sikre, da man som bilist enten undgår et sammenstød helt eller mindskerne skaderne betydeligt, hvis uheldet er ude. At anvende teknologien i noget så hverdagsligt som en indkøbsvogn er en god måde at gøre det avancerede sikkerhedssystem mere letforståeligt,” siger Anthony Ireson, topchef for marketing hos Ford Europa.

Se en præsentation her:

https://www.youtube.com/watch?v=IqrDFWmehDU


TAGS
Ford
indkøb
Selvkørende

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S