Home » Processor » Intel på en sandet bro
Intel på en sandet bro

Intel på en sandet bro

Share

En af de vigtigste drivkræfter bag vores computerrevolution – chipfirmaet Intel – har offentliggjort deres langsigtede planer, og de er spændende.

Den sandede bro er formentlig den første del af deres plan, som du vil begære. Sandy Bridge er nemlig den nye generation af processorer, som Intel vil introducere til efteråret.

Intel har en strategi, de kalder Tick-Tock – opkaldt efter lyden af et bornholmerur. Den går ud på, at de laver deres fremskridt i to forskellige faser, nemlig en fysisk og en logisk.

I den fysiske fase handler det om at formindske processoren. I princippet laver de helt den samme processor, men ved at formindske den, kan den blive hurtigere og derfor alligevel interessant.

Det var tilfældet med de i3-, i5- og i7-processorer, vi fik i foråret. Deres vigtigste forbedringer var, at de brugte mindre energi og kørte hurtigere.

Sandy Bridge er Tock-skridtet, hvor der bliver lavet om på den logiske side af processoren. Det er det mest spændende, fordi det er her, de store udviklinger sker.

Se også:  Intel i5-11600K [TEST]: Her brillerer Rocket Lake-teknologien

Sandy Bridge skulle blandt andet blive mere effektiv, så vi skulle få den samme effektivitetsforøgelse, som vi så med den nuværende arkitektur, da den blev introduceret – den samme chipfrekvens gav pludselig meget bedre ydelse.

En af fornyelserne er også en grafikchip integreret med resten af chippen. Det skulle give et helt nyt ydelsesniveau for integreret grafik. Endda bliver det en temmelig fleksibel løsning med op til fire skærme og opløsning op til 2.560 x 1.600 punkter.

Med frekvenser på 3 til 3,8 GHz kan det give nogle særdeles kraftige computere til en rimelig pris.

Sandy Bridge kommer næppe før sent på året, og måske endda først til næste år.
Men Intel har mange andre spændende boller i ovnen: SoC er et udtryk, du kommer til at lære bedre at kende.

Se også:  Intel vil generobre chip-tronen med nye processor-generationer

Det står for System on a Chip og betyder, at Intel forsøger at integrere en hel computer på en enkelt chip. Ideen i det er først og fremmest at flytte avancerede brugerflader og funktioner til andet end computere.

Ved at integrere det hele på en enkelt chip, vil det pludselig være enkelt at give fjernsynet, bilen og køleskabet mulighed for at bruge harddiske, store skærme og måske talegenkendelse.

Intel kalder projektet Tunnel Creek. Det bygger på den lille processor Atom, som skal komme i meget kraftigere versioner.

Det hele er led i en meget større strategi, hvor Intel gerne vil brede sin chipteknologi ud til især at dække hjemmet og bilen. En skærm til hver passager og det hele drevet af Intel, er deres drøm.


TAGS
intel
Sandy Bridge
tick tock

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S