Home » Processor » Otte kerner i ny Intel-processor
Otte kerner i ny Intel-processor

Otte kerner i ny Intel-processor

Share

Kort tid efter processorgiganten sendte den sekskernede ”Gulftown” processor på markedet er de nu også klar med en ottekernet cpu

Kampløbet om den hurtigste clock-hastighed synes mere eller mindre forbi. Processorkernerne er presset til deres yderste med nutidens teknologi. Så er der jo ikke andet for end at fylde flere af slagsen i, og det er netop hvad producenten er i færd med.

Det er ikke mange dage siden, at Intel sendte sin sekskernede ”Gulftown” processor på markedet. Du kan læse en anmeldelse af den i det næste nummer af Alt om DATA.

Nu er producenten imidlertid også klar med en ottekernet sag. Det er det højeste antal kerner Intel har formået at klemme sammen på en enkelt die. Processoren er bygget over Nehalem-arkitekturen, som også anvendes til hele Core-familien.

Se også:  Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden

Den nye processor går dog ikke under Core-betegnelsen, men er i stedet en Xeon-processor, der primært er rettet imod servermarkedet.

Det betyder dog ikke at Xeon 7500, ikke alligevel kan ende i visse workstation-modeller, som man tidligere har set med processorer i denne familie. Om ikke andet er det i hvert fald en indikation af, hvor Intel er på vej hen og hvad vi formentlig kan forvente at se på forbrugermarkedet inden længe.


TAGS
intel
Octo-core
Xeon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S