Home » Processor » Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer
Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer

Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer

Share

Chipproducenten Intel gør op med industristandarden nm (nanometer). Fremover skal Intel-chip måles i ”A” for ångstrøm

Siden 2014 har Intel produceret chips med en banebredde på 14 nm (nanometer). Nu indfører producenten en ny standard i chip-betegnelserne, nemlig A for ”ångstrøm”. Ifølge Intel er ”nm” blevet et markedsføringstrick i branchen fremfor en reel måling af ledernes banebredde.

Ændringen blev annonceret på konferencen Intel Accelerated, der blev afholdt i går, mandag. Samtidig annoncerede Intel, at chipproducenten frem mod 2025 vil indføre en ny navnepolitik.

Færre nm skulle sælge chips

Tidligere har Intel, på linje med andre producenter såsom Samsung, fulgt den gængse standard for navngivning af chips. Hver ny chip-generation fik således opgjort tætheden af transistorer i stadig færre opgivne nanometer, hvilket ikke sagde noget om chippens fysiske størrelse.

Se også:  Intel vil generobre chip-tronen med nye processor-generationer

Hver ny generation blev markeret med ”14 nm”, ”10 nm” og ”7 nm”, uden at betegnelsen havde anden relevans end et markedsføringstrick, mener Intel. Firmaet har haft problemer med at gå fra 14 nm til 10 nm, hvilket har fået Intel til at fastholde ”14 nm” for sine chips som en mere korrekt betegnelse.

Ny skala for nye navne

På konferencen Intel Accelerated løftede Intel sløret for, hvad der skal træde i stedet for betegnelsen ”nm”, nemlig måleenheden ångstrøm forkortet “A”. I den fysiske verden svarer en nanometer til 10 A, hvilket igen svarer til 10 i -10. meter.

Første chip, hvor ”nm” bliver droppet, er serien af Alder Lake-processorer, som kommer på markedet senere i år. I stedet for tilføjelsen ”10 nm Enhanced” bliver Alder Lake blot betegnet som en Intel 7.

Se også:  Intel i5-11600K [TEST]: Her brillerer Rocket Lake-teknologien

I samme serie kommer betegnelsen Intel 4 (før kendt som Intel 7nm) på Meteor Lake-processorerne i 2023 samt betegnelsen Intel 3. Derefter bryder Intel med den hidtidige navnerækkefølge og går over til betegnelsen 20A. Skiftet indvarsler ”angstrom-æraen”, som Intel kalder det.

Intel 20A kan forventes i 2024. Derefter kommer Intel 18A, som allerede er i udvikling med forventet lancering i begyndelsen af 2025. Det var en masse navne. Om processorerne så bliver mærkbart hurtigere, det må vi se …


TAGS
chip
cpu
intel
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S