Home » Bundkort » Intel klar med første udviklingsbundkort
Intel klar med første udviklingsbundkort

Intel klar med første udviklingsbundkort

Share

Intels Genuino 101 bringer nye muligheder til studerende, makers og kreative udviklere verden over

I går annoncerede Intel Corporation i samarbejde med grundlæggerne af Arduino, den kommende udgave af Genuino 101. Det er det første bredt tilgængelige udviklingsbundkort, baseret på det lille og energibesparende Intel Curie-modul.

Genuino 101 er tiltænkt nye udviklere og uddannelsesmiljøer.

Ud over at være let at anvende og velegnet til fundamentale læringsøvelser, kan bundkortet bruges til nye teknologi-baserede produkter, der forbinder og beregner, takket være de stærke funktioner i Intel Curie-modulet.

Prisen er fastlagt ud fra lignende entry-level mikrocontroller boards, som er til rådighed på markedet i dag. Den har et accelerometer, gyroskop og Bluetooth Smart som tilslutningsmulighed, for at muliggøre udviklingen af intelligente og forbundne enheder.

Bundkortet slutter sig rækken af produkter i Arduinos open-source elektroniske platform, som kombinerer frit tilgængelige hardwaredesigns, et omfattende økosystem af tredjeparts komponenter og et miljø af softwareprogrammering, der gør det nemt for alle at skabe interaktive projekter.

”Spirende iværksættere og unge studerende har altid været en vigtig prioritet for Intel, og ved at samarbejde med Arduino, videregiver vi Intel-power til en helt ny generation af udviklere,” siger Josh Walden, senior vice president og general manager for Intels New Technology Group.

Se også:  Intel sprænger skalaen – nu ryger nanometer

”Med de nye avancerede funktioner i Intel Curie-modulet, som er indlagret i Genuino 101 bundkortet, kan studerende og udviklere nu bringe unikke, smarte og tilsluttede kreationer til live.”

Intels Curie-baseret bundkort kan også benyttes af deltagerene til America’s Greatest Makers, som er en ny reality-konkurrence. Programmet udvikles til Turner Broadcasting tv og digitale platforme i 2016, og produceres af United Artists Media Group CEO Mark Burnett.

Genuino 101 i klasseværelset

Genuino 101 vil blive en del af Arduinos fysiske computerkursus, Creative Technologies in the Classroom, der i øjeblikket er en del af 300 skolers hverdag.

CTC er verdens første formelle fysiske computerkursus for folkeskoleelever. Kurset giver lærere et værktøj samt den støtte og tillid, som er nødvendig for at introducere deres elever for fundamental programmering, elektronik og mekanik.

Intel vil i løbet af de kommende år, arbejde i tæt samarbejde med Arduino, om at bringe CTC-programmet til skoler over hele verden. Når programmet er introduceret til klasseværelser verden over, vil Genuino 101 hjælpe med til at udvikle den næste generation af teknologi professionelle, iværksættere og opfindere.

Se også:  Mangeårig VMware-chef bliver ny chef hos truet Intel

”Vi har arbejdet i tæt samarbejde med Intel om at udvikle bundkortet, og er ved at udvide vores kursusmateriale der skal indeholde de tilslutningsmuligheder og avancerede funktioner, der forventes af nutidens studerende og udviklere, ” siger Massimo Banzi, medstifter og administrerende direktør, hos Arduino.

”Gennem vores arbejde med Intel, er vi i stand til at nå et globalt fællesskab af unge udviklere og studerende med en omfattende og tilbundsgående introduktion til computere og nu med en mere avanceret, kraftfuld teknologiløsning, der vil hjælpe dem med at føre deres kreative visioner ud i livet. ”

Genuino 101 vil være tilgængelig fra det første kvartal 2016 til en vejledende pris på $30, cirka 27 euro eller et hundrede kroner. Intels bundkort vil blive solgt under navnet Arduino 101 i USA og under navnet Genuino 101 uden for USA. Bundkortet vil være tilgængeligt via distributører og forhandlere, som også sælger andre Intel Maker produkter såsom Amazon, Conrad Electronic, Farnell Element 14, Microcenter, Mouser, RadioShack, RS Components og SparkFun.


TAGS
Arduino
intel
udviklere

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S