Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Intel Core i5-3570K

Marketingfolkene hos Intel narrer os ikke. Men der er en fordel ved de
endeløse kunstige varianter af Intels Ivy Bridge-mikroarkitekturtema.
Man må kunne finde noget, der passer ind i ethvert stik, man kan
forestille sig. Når det gælder spil, er dette noget utvivlsomt Core i5-3570K.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ægte quad core og ikke det pjat med dual core og quad-thread, som bliver leveret med de billigere Core i3’er og sandelig også med en eller to Core i5-modeller.

Den har ikke HyperThreading, og den er derfor ikke den skarpeste kniv i skuffen, når det gælder tungt threadede applikationer såsom videokodning. Den er dog heller ikke noget dovendyr. Den er faktisk hurtigere end en seks-thread AMD FX-processor i Cinebench og x264 HD videokodning.

Men det er Core i7’er med otte threads, man drømmer om for at få den bedste parallelisme på LGA1155-soklen. Hvis man er ude efter billig parallelisme, skal man satse på AMD FX 8350.

I stedet får man 3570K til spil. Understøttelse af multi-threading er blevet forbedret markant inden for spilbranchen, men vi er ikke nået dertil, at Core i7’s ekstra fire threads leverer noget, der ligner den dobbelte ydelse.

Hvis man tænker på 3570K’s solide basis-clockfrekvens på 3,5GHz, dens ulåste multiplikator, dens plads til overclocking, dens kolossale single-threadede ydelse og dens relativt tålelige pris, er der ingen vej udenom.

Der er ingen grund til at give mere end de cirka 1750 kr. for en 3570K, hvis spil er det vigtigste. Der findes et par chips, som er lidt hurtigere. Men forskellen er ikke stor nok ved spil, til at man kan mærke det.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Nøglespecifikationer

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]