Home » Stationær computer » Intel bygger USAs to største supercomputere
Intel bygger USAs to største supercomputere

Intel bygger USAs to største supercomputere

Share

Hele 180 petaflops baseret på Intels skalerbare HPC systemramme skal bruges til avanceret videnskabelig forskning

Intel Corporation har i dag annonceret, at den amerikanske energistyrelse, Argonne Leadership Computing Facility (ALCF) har underskrevet en kontrakt med Intel Federal LLC, et helejet datterselskab af Intel Corporation, for at Intel skal levere hele to supercomputere.

Kontrakten er del af energistyrelsens omfattende initiativ, om avancerede supercomputere til styrelsens laboratorier, som vil være fem til syv gange mere effektive end de to supercomputere, der findes på stedet i dag.

Det fælles samarbejde med Oak Ridge, Argonne og Lawrence Livermore (CORAL) vil hjælpe med at fremme USA’s førerposition i videnskabelig research og fastholde førerpositionen af næste generations exascale computerbrug i fremtiden.

Se også:  Nye Intel-processorer: 10 er det magiske tal

Intel blev valgt som hovedleverandør og vil arbejde med Cray Inc. som system integrator og producent af disse næste generations high-performance (HPC) systemer. Det største system, der kommer til at hedde Aurora, er baseret på Intels HPC skalerbare systemramme og vil være en næste generations Cray ”Shasta” supercomputer. Aurora systemet vil blive leveret i 2018 og have en maksimal ydeevne på 180 petaflops, der vil gøre det til det mest effektive system til dags dato.

Det andet system, der skal hedde Theta, vil fungere som et tidligt produktionssystem for ALCF, og skal leveres i 2016. Systemet vil have en ydeevne på 8,5 petaflops og kun kræve 1,7 megawatt i strøm.

Se også:  Intels nye monster-processor sprænger hastighedsloftet

”Valget af Intel som leverandør af Aurora supercomputeren er en validering af vores unikke førerposition i en ny æra indenfor HPC,” udtaler Raj Hazra, vice president i Data Center Group og general manager i Technical Computing Group hos Intel.

”Intels HPC skalerbare systemramme muliggør balancerede, skalerbare og effektive systemer. Det forlænger også økosystemets årti lange investering i software til fremtidige generationer. Vi ser frem til talrige, videnskabelige opdagelser og den omfattende indflydelse på samfundet, Aurora vil muliggøre. ”


TAGS
intel
supercomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S