Home » Lagerenheder » Intel 730 480GB
Intel 730 480GB

Intel 730 480GB

Share

Prisen er høj, men Intels drev leverer varen

Historien om Intels ssd’er er et sindsbillede på ssd-historien siden begyndelsen. De blev lanceret med et løfte om, at de ville lukke det sidste hul i pc’ens ydelse og føre til lutter enheder uden bevægelige dele. Det gik imidlertid ikke helt, som chipgiganten håbede.

De tidlige X-25-drev fra Intel virkede udmærkede til at begynde med, men de blev hurtigt reduceret til haltende og næsten ubrugelige enheder. Det gjaldt også for andre tidligere drev. Senere begyndte Intel at købe controllere fra SandForce og bruge sin egen teknologi til forbrugerdrev. Det demonstrerede, at ssd-markedet var blevet så specialiseret, at selv de store drenge havde svært ved at konkurrere.

Se også:  Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden

I den seneste tid tyder Samsungs succes på, at de store navne er ved at genvinde deres forspring. Og Intel er da også tilbage på forbrugermarkedet med et nyt drev, der har sit eget controller-chipsæt.

Det er faktisk nært beslægtet med Intels S3000-serie af ssd’er til servere og arbejdsstationer. Det er i mange henseender godt, fordi det betyder, at 730 får den samme udholdende flash-hukommelse plus beskyttelsen mod strømtab – det er der ikke mange andre forbrugerdrev, der har haft endnu.

Fart over feltet

Men dette er mere end en relancering af et serverdrev. Intel ved, at det ikke nytter noget at møde op med et værdigt drev, der holder evigt, hvis testresultaterne er middelmådige. Derfor har både controller-chippen og NAND-hukommelsesinterfacet fået skruet lidt op for clockhastighederne.

Se også:  Samsungs superhurtige lomme-SSD beskytter dine filer med fingeraftrykslæser

Resultatet er et drev, der leverer meget konkurrencedygtige tal, og som giver løfter om den bedste driftssikkerhed. Det er naturligvis hundedyrt, men man får, hvad man betaler for.


Intel 730 480GB
  • Ydelse
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Sandsynligvis det bedste kompromis mellem ydelse og levetid, men det er smerteligt dyrt

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
intel
lagerenhed
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S