Home » Styresystem » Guide: Installer Linux på en MacBook
Guide: Installer Linux på en MacBook

Guide: Installer Linux på en MacBook

Share
Tid til at installere

Sandhedens time er kommet: Tiden er inde til at installere Elementary OS ved siden af OS X. Mens dit bootmedie er indsat, genstarter du din Mac. Nu er der kommet et nyt pingvin-ikon i rEFInd-bootmenuen. Vælg det, og tryk Enter. Når du bliver bedt om det, vælger du Install Elementary OS.Vælg English, og klik Continue.

Forbind dig til dit Wi-Fi-net, hvis det er nødvendigt. Marker begge bokse for at downloade opdateringer og tredjepartssoftware, og klik så igen Continue. Det næste trin er den mest problematiske del af installationen. Elementary genkender ikke OS X og vil derfor ikke tilbyde at blive installeret ved siden af dette styresystem.

Du skal i stedet vælge Something Else og klikke Continue. Når partitionstabellen kommer frem, bør du kunne se enten ledig plads eller – hvis du har partitioneret i en senere version af OS X – FAT32-partitionen nederst på listen. Hvis den eksisterer, vælger du  FAT32-partitionen og klikker på minusknappen nedenunder, så bliver den fjernet. Vælg den ledige plads og klik på plusknappen. Indstil størrelsen i boksen Create Partition til 4096 MB, så du får en swapfil på 4 GB.

Se også:  Ny MacBook Air er langt billigere men dobbelt så hurtig

Vælg End of this Space, klik menuen Use As, vælg Swap Area, og klik OK. Til sidst vælger du den tilbageværende ledige plads og klikker igen +. Lad alle indstillingerne være, som de er, undtagen den til Mount Point. Klik her og sæt den til /. Klik OK efterfulgt af Install Now. Gennemgå ændringerne, og klik Continue.

Nu skal du bekræfte, at din tidszone er korrekt, og derefter vælge Macintosh-tastaturet til dit land. Når du angiver et brugernavn, anbefaler vi, at du bruger det samme bruger-navn, som du tidligere gemte fra din Mac. Vælg et passende computernavn og et kode-ord, og overlad til installationprocessen at gøre sig færdig.

linux

Du skal manuelt oprette partitionerne til Elementary under opsætningen.

Gendan rEFInd

Efter at du har bestilt en genstart, booter du direkte ind i Elementary for første gang. Første trin består i at hente rEFInd: Åbn webbrowseren Epiphany og download den samme zip-fil som tidligere. Klik på Applications-genvejen i øverste venstre hjørne af Elementarys skrive-bord, og vælg Files. Gå til Downloads, og højreklik på zip-filen. Vælg Extract Here. Åbn den nyligt oprettede refind-bin-mappe, og højreklik i Files-vinduet. Vælg  Open With > Terminal.

Se også:  Apple MacBook Pro 16” [TEST]: En Big Mac med det hele

Til sidst skriver du:

$ ./refind-install

Skriv dit kontokodeord, når du bliver bedt om det. Nu kommer der en række meddelelser, der bekræfter, at rEFInd er blevet gendannet som din standard-bootmanager. Genstart. Nu kan du nemt og enkelt skifte mellem OS X og Elementary.

linux

rEFInd Boot Manager omfatter en grafisk bootmenu, der gør det nemt at skifte mellem operativsystemerne.

 

TAGS
indstalation
linux
macbook
rEFind

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S