Home » Bærbar computer » Ingen revolution – nærmere evolution
Ingen revolution – nærmere evolution

Ingen revolution – nærmere evolution

Share

Den første iPad fra Apple revolutionerede tablet-markedet med sine egenskaber, brugervenlighed, design og kvalitet. Nu er iPad 2 på gaden, men hvad kan den, som etteren ikke kan? Og hvorfor overhovedet købe en iPad 2?

Når man taler om en tablet-computer eller tavle-computer, er der tale om en mellemting mellem en bærbar computer og en smartphone – groft sagt. Den har mange af de samme funktioner som en bærbar, hvor du kan skriv e-mails, surfe på nettet, se film eller spille spil. Samtidig har den ikke noget fysisk tastatur, da tabletten er udstyret med et virtuelt keyboard og touch-screen – ligesom en smartphone.

På farten, for sjov, på arbejdet…

Hvem bør så investere i Apples tablet? For man kan spørge sig selv, med rette, hvad iPad 2 kan, som en almindelig bærbar computer ikke kan. For det første er tabletten meget mindre og lettere end en bærbar, hvilket gør den ideel at have med på farten. Er du ude at rejse, er det nemt at se film, spille casual games på den eller lytte til musik.

Endelig må vi ikke glemme de efterhånden mange aviser og magasiner, som kan hentes i Apples App Store til forskellige priser. Det kan i nogen tilfælde gør det nemmere at læse aviser i hverdagen eller på farten. Samtidig fungerer iPad 2 som en glimrende e-reader, hvor du kan få en virtuel boghylde til sine favoritbøger.

For det andet er iPad 2 et handy arbejdsredskab, når du skal tage notater til møder, vise præsentationer, eller hvis du har behov for at sende en hurtig mail. Apples tablet understøtter WiFi, og du kan få et abonnement til den, så du kan surfe på nettet. Dermed slipper du for at skulle slæbe din bærbare med rundt. Tænk på iPad 2 som en light version af arbejdscomputeren.

[pt id=’2015533′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Apples Smart Cover får tabletten til at gå i dvale når det dækker hele skærmen.”‘]

Apples Smart Cover får tabletten til at gå i dvale, når det dækker hele skærmen.

Det skal dog siges, at iPad 2 kan være irriterende at skrive på i længere tid ad gangen, hvis du ikke er vant til et touchscreen-tastatur. Der er tale om en lille skærm, hvor du ofte kan taste forkert – her kan det fortsat være en fordel at have din bærbare ved hånden.

Er du gadget-entusiast og har behov for et sjovt legetøj, kan du heller ikke ramme ved siden af her. Der findes mere end 60.000 apps og spil på App Store, hvilket betyder, at du har et rigt udbud at gå på opdagelse i. Med styresystemet, iOS 4.3, åbner iPad 2 for en lang række nye og mere avancerede apps, du kan prøve kræfter med. Home Sharing gør blandt andet, at du kan streame film eller musik fra din computer til din tablet.

Se også:  Apple bekræfter: iPhone 12 bliver udskudt på grund af corona

I en fornyet udgave finder du GarageBand og iMovie, der er to redigeringsprogrammer, som gør, at du kan lave dine egne små studier hjemme eller på arbejdet. Det er også takket være det massive udbud i App Store, at iPad’en er så populær, da Android-baserede tabletter ikke kan tilbyde forbrugerne samme udbud – endnu.

Slankere, hurtigere og ringere billedkvalitet

Der er efterhånden en del udbydere af tablet-computere: Samsung, Creative, Asus, Motorola…, listen over producenter er lang, men listen af tabletter er længere. Der er dog én tablet, som skiller sig ud fra mængden – jep, Apples iPad.

Den første iPad skabte ikke tablet-markedet – den satte dog en ny standard for tablet-computere. iPad’en var bare hurtigere, mere brugervenlig og pænere end konkurrenterne. Nu er iPad 2 på gaden, og allerede før lanceringen var den the talk of the town, hvorfor? Fordi Apple kan levere noget, som konkurrenterne ikke kan – igen!

iPad 2 er kun 8,8 mm tyk, den vejer godt 600 gram og så er den blevet ni gange hurtigere end forgængeren, hvilket er takket være 1 GHz A5 dual core-chippen og en hukommelse på 512 MB hukommelse. I det store hele er det svært at mærke forskel, men kører du krævende spil som Infinity Blade, eller surfer du på indholdstunge hjemmesider, kan den øgede hastighed sagtens mærkes.

Skærmen er fortsat på 9,7”, så du får ikke en mindre oplevelse, men en slankere og lettere oplevelse. Dog er skærmopløsningen kun på 1024×768 pixel, altså det forældede 4:3 format, hvorimod kommende Android 3.0-baserede tabletter vil køre med en skærm på 10” med en opløsning, der vil ligge på 1280×800 pixel.

Apple har også udstyret toeren med et kamera foran og et på bagsiden. Kameraet foran gør, at du kan køre FaceTime videosamtaler, mens kameraet på bagsiden fungerer som et konventionelt digitalkamera.

Problemet er blot den ringe billedkvalitet, som kan gå an, når du har videosamtaler, men som halter gevaldigt, når det kommer til at forevige dine oplevelser i det virkelige liv, især når mørket falder på.

[pt id=’2015531′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Apples Smart Cover kan fungere som stander når du f.eks. ser film.”‘]

Apples Smart Cover kan fungere som stander, når du f.eks. ser film.

Smart omslag

Ét af de smarteste påfund er Apples Smart Cover, der fungerer som et omslag til iPad 2. Det hæftes på tabletten med magneter i siden, mens det kan foldes fire gange.

Se også:  Apple idømt kæmpe bøde for at gøre gamle iPhones langsommere

Dermed kan omslaget også fungere som en stander, når du ser film eller skal skrive. Lige så smart er det, at tabletten går i dvale, når omslaget dækker hele skærmen, og den vågner, når du fjerner det igen.

Familiært stilrent design

På mange områder ligner iPad 2 en forstørret udgave af iPhone 3 med sine runde kanter i aluminium. Ligesom sin forgænger har toeren et stilrent og flot design med en on/off-knap, en lydstyrkeknap og den karakteristiske runde
multifunktionsknap i bunden. Alle andre knapper og taster findes på skærmen.

Konklusion

Kan du leve uden en iPad 2? Ja, bestemt! Den er et luksusgode frem for et nødvendigt gode. Den er dog et nemt og bekvemt arbejdsredskab såvel som et multi-mediecenter. Ligeledes er den god at have med på farten, hvis du rejser meget, da du kan læse e-magasiner, e-bøger og aviser, ligesom du naturligvis kan spille spil, se film eller lytte til musik på den.

Ellers er iPad 2 et stykke legetøj til voksne, hvor du kan gå på opdagelse i de mere end 60.000 apps, der findes på Apples App Store – hvor du nemt kan købe sig fattig, hvis du ikke er forsigtig!

Med iPad 2 viser Apple atter, hvordan de dominerer tablet-markedet med et overlegent, men dyrt produkt.

Du kan få tabletter, som kan stort set det samme til færre penge, men Apple gør det bare bedre end konkurrenterne, og derfor kan det ikke anbefales at købe en Android-baseret tablet – indtil videre. 2011 kan blive et interessant år for tabletter, da Motorola Xoom og ASUS Eee Pad Transformer ser ud til at være på vej til Danmark.

Ejer du den første iPad, er der ikke den store grund til at investere i toeren, da den ikke revolutionerer tablet-markedet på samme måde som forgængeren. Der er tale om en videreudvikling af en glimrende tablet, der endnu ikke ligger på sit yderste.

[pt id=’2015532′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der kan hentes mange aviser og magasiner i Apples App Store til forskellige priser.”‘]


Apple iPad 2
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
App Store
Apple
iPad 2
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S