Home » AOD Pro » Industriens Fond afsætter stor pulje penge til kvindelige tech-iværksættere
Industriens Fond afsætter stor pulje penge til kvindelige tech-iværksættere

Industriens Fond afsætter stor pulje penge til kvindelige tech-iværksættere

Share

Der er sikret finansiering til en omfattende indsats for at få flere kvindelige iværksættere på banen i tech-branchen. Det kunne Tech Nordic Advocates i dag annoncere på TechBBQ i København

Som vi for nylig kunne berette ligger Danmark i bunden på kvindeligt iværksætteri, når vi sammenligner med andre lande.

Tech Nordic Advocates lancerede i 2021 Europas eneste internationale kvindelige tech-iværksætterprogram, som har til formål at sætte flere kvindelige iværksættere i spil i tech-branchen og hjælpe med at vækste early stage tech virksomheder. Projektet er hovedfinansieret af Industriens Fond og supporteret af en række danske og udenlandske partnere, herunder Københavns Kommune, Vækstfonden, KPMG, Magnusson, Nordea, Netcompany, London Stock Exchange.

Projektet er delt op på tre moduler. Modul 1 er et internationalt mentorprogram, som hjælper kvindelige tech-iværksættere med at etablere sig og påbegynde vækstrejsen. Modul 2 er et internationalt acceleratorprogram, der skal skabe høj global vækst for danske teknologivirksomheder ledet af kvinder. Modul 3 er en ny paraplyorganisation, der nu for alvor skal katapulteres.

Efter stærke resultater på Modul 1 i 2021, blev Modul 2 og 3 i år sat i søen. Det har indtil videre resulteret i flere kvindelige tech iværksættere og rollemodeller for andre potentiale kvindelige tech iværksættere. Det har også været med til at vækste og accelererer techvirksomheder ledet af kvinder, og via kapitaltilførsel er et antal af virksomhederne er ved at etablere sig på internationale markeder med fokus på UK, USA, Canada og EU.

Se også:  Asus ExpertCenter AIO [TEST]: Hurtig alt-i-en'er med en ekstra skærm
Langsigtet satsning finansieret

Hvis man skal helt til bunds i og rette op på kønsubalancen i tech skal er der behov langsigtet finansiering til en langsigtet løsning, mener Tech Nordic Advocates. I dag har de derfor med stor begejstring annonceret op årets TechBBQ at Industriens Fond nu har bevilliget en større sum penge til at finansiere alle 3 af programmets moduler over en 3-årig periode, 2022-25.

Det sender ifølge Tech Nordic Advocates en klar besked om, at man satser på en længeresigtet løsning og sætter organisationens program “Danmark i Førertrøjen på Kvindeligt Iværksætteri” højt på denne agenda.


TAGS
aod pro
iværksætter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S