Home » Samfund » Industrialisering version 4.0 er klar til at erobre verden
Industrialisering version 4.0 er klar til at erobre verden

Industrialisering version 4.0 er klar til at erobre verden

Share

Internet of Things med en helt ny verden af selvlærende, autonome systemer er en del af fundamentet for det, vi kalder den Industrialisering version 4.0.

Et teknologispring, der vil få epokegørende betydning for verdensøkonomien i form af datadrevet forretningsudvikling – ja hele vores tilværelse som mennesker. Men der er også masser af udfordringer

Diverse forudsigelser estimerer, at der i 2020 vil være op mod 50 milliarder opkoblede enheder i verden. Enheder, der alle hører ind under fælleskategorien Internet of Things, hvilket betyder, at de på en eller anden måde kan snakke sammen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at de alle sammen kommunikerer via internettet, som vi kender det i dag, men måske på andre og eventuelt mere dedikerede netstandarder. Fælles for IoT-enheder er imidlertid, at de kan udveksle data.

I gamle dage sagde man, at tid er penge. Det er naturligvis stadig rigtigt, men i dag er det i langt højere grad data – det vil sige informationer – der er omdrejningspunktet for verdensøkonomien. Samtidig er det også data, eller især udveksling af data, der er den største akilleshæl i det moderne samfund. Hver gang, der åbnes op for en ny mulighed for dataudveksling, åbnes der nemlig også op for en ny, potentiel sikkerhedsrisiko.

Se også:  Dansk team vil skabe selvkørende webshops
En IoT-verden med udfordringer

For nylig afholdt Ingeniørforeningen IDA konferencen ”Embedded Everywhere”, hvor der både ud fra et samfundsøkonomisk, et teknologisk og ikke mindst et sikkerhedsmæssigt perspektiv blev sat fokus på en hverdag med embedded teknologi. De nye, digitale og ikke mindst disruptive forretningsstrategier er for længst kommet på dagsordenen.

Det samme er de teknologiske indfaldsvinkler, som blandt andet betyder, at man i starten af december åbnede IoTCenter.dk på Danmarks Tekniske Universitet.

Et godt initiativ især fordi Danmark efter alt at dømme står over for et kæmpe underskud på minus 19.000 uddannede it-specialister i 2030. Det var et faktum, som branchedirektør Adam Lebech fra DI Digital understregede i sin keynote på konferencen, og han efterlyste naturligvis et større politisk fokus på it-uddannelserne samt ikke mindst bedre rammer for de danske iværksættere. Et fokus, som DI Digital imidlertid nu mener er blevet væsentligt styrket efter dannelsen af den nye regering i november.

Se også:  Globale virksomheder går sammen om fælles IoT-standard til smarte hjem
Lagt ned af mælkerobotter

Men også sikkerheden skal i fokus. Således anlagde formand for IDA, på konferencen Thomas Damkjær Pedersen sikkerhedssynspunktet og nævnte blandt andet et tilfælde, hvor hele Twitter-tjenesten blev lagt ned – blandt andet på grund af et koordineret angreb af IoT-enheder. Som han udtrykte det: ”Twitter blev ganske enkelt lagt ned af alt lige fra mælkerobotter til babyalarmer.”

Man behøver kun besøge verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas, for at få et indtryk af diversiteten og ikke mindst mængden af de enheder, der allerede kan og i fremtiden vil komme til at kommunikere via eksempelvis en ip-adresse.

I tilfældet med angrebet på Twitter, blev det initieret af malware, der specifikt søgte på enheder, hvor brugeren ikke havde ændret standard login-navn og password. En enkel, men særdeles effektiv strategi, der givet også vil være det i fremtiden, hvis ikke såvel producenter som forbrugere ændrer adfærd.

På konferencen ”Embedded Everywhere”
pointerede formand for Ingeniørforeningen IDA
Thomas Damkjær de sikkerhedsmæssige aspekter i Internet of Things verden.

TAGS
Erhvervsnyheder
Industrialisering 4.0
internet of Things
samfund

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S