Home » Printer » Indsigt: Sådan virker de nye PageWide-printere
Indsigt: Sådan virker de nye PageWide-printere

Indsigt: Sådan virker de nye PageWide-printere

Share

En ny type blækprinter bliver mere og mere populær. HP’s PageWide-printere har et printhoved, som går fra papirkant til papirkant. Det gør udskrivning ekstremt hurtig – op til 75 A4-sider i minuttet

I årevis har vi vænnet os til at lægge papir i blækprinteren, trykke på ”udskriv” og vente på, at en eller flere patroner med farve i skydes fra side til side i en tandrem, mens blæk fra små dyser sprøjtes ud på papiret. Klassiske blækprintere udskriver maksimalt 30-35 sider i minuttet.

Men i dag er der kontorblækprintere på markedet, som er uden bevægelige farvepatroner, og som kan udskrive over det dobbelte antal sider i minuttet. Mere præcist op til 75 sider.

Se også:  Vind en forrygende gaming-mus fra HP
Med fast hoved

HP står bag nyheden, som selskabet har givet betegnelsen PageWide. I fagsprog bruger man dog ofte betegnelsen single pass eller fixed head, det vil sige fastsiddende printhoved.

Nogle producenter, blandt andre Epson og Canon, anvender også faste printhoveder, men HP er den første leverandør, som gør teknologien alment tilgængelig i form af kontorprintere.

I en PageWide-printer er teknologien og selve printerens opbygning lidt anderledes end i normale blækprintere. En side udskrives i et enkelt gennemløb, hvor det faste skrivehoved eller printhoved på tværs af hele papiret fordeler blækket meget præcist på papirarket, mens det fremføres.

Da udskrivningen ikke sinkes af patroner, som skal føres fra side til side, er den lige så hurtig som en laserprinter. Metoden sikrer også, at printeren er yderst støjsvag.

Se også:  HP Envy 15 [TEST]: Luksusmaskine med et vægtproblem

Blækpatronen er ligeså bred som papiret.

Blækket skydes ud igennem 42.240 dyser, som producerer dråber med ensartet vægt, hastighed i lige, ensartede baner. Farverne i det såkaldte CMYK-system – det vil sige cyan, magenta, gul (yellow) og sort (kulsort) – er hver tildelt 10.560 dyser.

Da tempoet i PageWide-printer er højere end for gængse blækprintere, skal fremføring af farverne kunne følge med. Derfor er blækket tilsat en klar væske kaldet ”blækbærestof”, som gør, at farvestofferne nemt og hurtigt overføres fra blækbeholderne til dyserne og samtidig forhindrer, at blækket klumper eller tilstopper dyserne.

TAGS
HP
Kloge Åge
PageWide-printer
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S