Home » Streaming » Indsigt: Sådan fungerer streamingtjenester
Indsigt: Sådan fungerer streamingtjenester

Indsigt: Sådan fungerer streamingtjenester

Share

For at undgå, at hovedserveren går ned, har Netflix sit eget indholdsleveringsnetværk kaldet Open Connect. I praksis består netværket af en Open Connect-boks på 280 TB, som lokale internetleverandører efter aftale med Netflix installerer i deres serverpark. Boksene fungerer som en slags buffer, så hovedserveren ikke bliver overbelastet.

Samme titel kodes 120 gange

En anden udfordring for tjenesterne er alle de mange slags forskellige enheder, vi bruger dem på. Blandt andet skal tjenesterne tage højde for mange forskellige formater. Inden for video kan det være formatet H.264, og inden for lyd Dolby Digital og Ogg Vorbis. I nogle tilfælde skal Netflix på grund af de mange kombinationer af codecs og bitrater kode samme titel op til 120 gange, før det er klar til levering til alle de platforme, vi ser indholdet på.

Se også:  Apple TV 4K (2021) [TEST]: Klar til den nyeste underholdning

Når du trykker på play uanset, hvilken streamingtjeneste du bruger, skal indholdet leveres prompte. For at undgå hakken og ventetid på din iPad eller dit 4K-tv anvender Netflix en teknologi kaldet adaptiv bitrate-streaming, som i realtid justerer kvaliteten i lyd og billede for at matche brugerens internetforbindelse og netværksopsætning. Dermed bør alle brugere, uanset enheder og netværk, få præcis det, de betaler for: underholdning nonstop uden forsinkelse.

TAGS
Kloge Åge
mediestreaming
streaming
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S