Home » Betalingssoftware » Indret startmenuen til dine behov
Indret startmenuen til dine behov

Indret startmenuen til dine behov

Share

I løbet af få minutter kan du tilpasse den gængse startmenu i Windows 7, så det bliver nemmere og hurtigere at finde favoritprogrammerne

Startmenuen i Windows 7 er delt op i tre forskellige områder. Den første er den øverste del, som programmer kan blive ”pinnet” til, så det altid er nemt at få adgang, når du skal bruge dem.

Under denne del – med en linje adskilt fra området med de faste programmer – finder du listen over sidst anvendte programmer. Til højre herfor finder du den del af menuen, som indeholder links til almindeligt anvendte mapper såsom “Musik” og “Kontrol-panel”.

Selvom det fungerer fint i praksis, er der plads til forbedringer. I denne otte-trins guide vil vi vise dig, hvordan du får det meste ud af startmenuen, så den er tilpasset dine behov.

[pt id=’2024923′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipDen klassiske startmenu er blevet fjernet fra Windows 7 men du får den tilbage med CSMenu som du finder på www.csmenu.com.”‘]

Datatids bedste tipDen klassiske startmenu er blevet fjernet fra Windows 7, men du får den tilbage med CSMenu, som du finder på www.csmenu.com.

1 Pin dine favoritprogrammer

For nem adgang til de mest almindeligt anvendte programmer kan du sætte dem i området for faste programmer i startmenuen. Højreklik på et program, og vælg ”Fastgør til menuen Start”. Hvis du ønsker at slette det, skal du vælge “Frigør fra menuen Start”.

[pt id=’2024924′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du åbner et program, føjes det til listen over senest anvendte programmer. Hvis du ønsker at øge eller mindske antallet, skal du højreklikke på knappen ”Start”, vælg ”Egenskaber” og under fanen ”Menuen Start” klik på ”Tilpas…”. Her kan du ændre antallet.

[pt id=’2024925′ size=’large’ link=’file’]

 

Når du åbner menuen Start, ser du ved siden af visse programmer en pil, som peger mod højre. Når du klikker på den, åbnes der en såkaldt Jump List, som viser, hvilke filer du har åbnet for nylig i det pågældende program, og fra listen kan du åbne filerne.

[pt id=’2024926′ size=’large’ link=’file’]

 

Øverst i menuen Start er et billede fra din bruger-konto. For at ændre det klikker du på Kontrolpanel > Brugerkonti og Familiesikkerhed > Brugerkonti og klikker på ”Skift kontobillede”. Vælg et fra listen, eller klik på “Søg efter flere billeder” for at bruge et af dine egne.

[pt id=’2024927′ size=’large’ link=’file’]

 

Vi slukker normalt pc’en ved at åbne menuen Start og klikke på ”Luk computer” – men du kan ændre, hvad der skal ske. Højreklik på knappen ”Start”, og klik under fanen ”Menuen Start” på rullemenuen ved siden af “Handling for tænd/sluk-knap” for i stedet at genstarte eller gå i dvale.

[pt id=’2024928′ size=’large’ link=’file’]

 

På højre side af menuen Start findes links til de mest anvendte mapper. Du kan fjerne links, du ikke bruger, med højreklik på knappen ”Start” og vælge Egenskaber > Tilpas. Vælg ”Vis ikke dette element”. Hvis du vil have en menu i hvert link, klik på ”Vis som en menu”.

[pt id=’2024929′ size=’large’ link=’file’]

 

Standardplaceringen af menuen Start er i venstre bund af skærmen, men du kan flytte menuen til toppen eller til højre på skærmen. Højreklik på proceslinjen, og tjek, at der ikke er flueben ved ”Lås proceslinjen”. Venstreklik herefter på proceslinjen, og træk den til et andet område af skærmen.

[pt id=’2024930′ size=’large’ link=’file’]

 

Alt dette bør kun tage omkring 10 minutter, og når du er færdig, vil du opdage, at startmenuen er blevet langt bedre for dig end i standard-konfigurationen. Du får hurtigere adgang til programmer, du kontrollerer lettere din pc, og du kan ændre dens udseende, så det passer til din smag.

[pt id=’2024931′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S