Home » Andet » Indret hjemmekontoret med den helt rigtige kontorstol
Indret hjemmekontoret med den helt rigtige kontorstol

Indret hjemmekontoret med den helt rigtige kontorstol

Share

Hjemmearbejde er blevet en mere eller mindre ny slags norm for mange mennesker verden over. Det kommer helt sikkert med nogle fordele, lige så vel som ulemper. Mange mennesker, som arbejder hjemmefra, er dog ret så glade for denne måde at arbejde på. Man sparer både tid i hverdagen, på eksempelvis transport til og fra arbejde, hvilket måske betyder, at der er andre ting, som kan prioriteres. Men hjemmearbejde kan også give nogle udfordringer på forskellige måder, herunder indretningen af hjemmearbejdspladsen. Læs med her.

En anderledes måde at arbejde på

Man er måske vant til at arbejde på et kontor, hvor der højest sandsynligt er stor fokus på eksempelvis det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Og lige præcis det fysiske er også relevant, når man arbejder på en hjemmearbejdsplads. Men hvad handler det fysiske arbejdsmiljø om? Det handler blandt andet om indretningen. Når man sidder ved en computer og arbejder, så er det enormt vigtigt, at man har de rette møbler, herunder en ergonomisk kontorstol. Det skal være en stol, som man føler passer godt til en, og de behov man nu har. Alle mennesker er forskellige, og behovet kan derfor være anderledes. En kontorstol er altså ikke bare en stol, man sidder i. Den skal være god at sidde i, når man arbejder. For selvom mange mennesker måske ikke tænker, at computerarbejde kan være belastende for kroppen, så er det faktisk lige modsat. Derfor er det vigtigt, at man sidder ordenligt for at forebygge skader.

Hjemmearbejdspladsen – hvad skal du være opmærksom på?

Udover den helt rigtige stol, så kan det også være smart at få fat i et hæve-sænke-bord. Hvis man nærmest kun sidder ned det meste af dagen ved computeren, er det godt at skifte stilling ved hjælp af sådan et bord. Det fysiske arbejdsmiljø handler også om eksempelvis belysningen i rummet. Lyset bør man også have fokus på derhjemme, på kontoret. Arbejdsro, er selvfølgelig også vigtigt. Så har du et ekstra værelse i hjemmet, som eventuelt kan laves om til et kontor, så kunne det være relevant at bruge som arbejdsplads, så man kan lukke en dør og koncentrere sig.

Fordelene og ulemperne

For nogle mennesker giver det faktisk mere mening at arbejde derhjemme i de vante, trygge rammer. Der findes mennesker, som bedre kan koncentrere sig der, når de arbejder, og derfor er hjemmearbejde slet ikke så dum en idé. For andre kan det dog være lige modsat. I hvert fald, når det kommer til det sociale og kollegiale, som man måske kommer til at mangle, når man er væk fra kontoret og arbejder hjemmefra. Og det sociale hænger blandt andet sammen med det psykiske arbejdsmiljø. Derfor kan det måske stadig være en idé at lave nogle arrangementer sammen, så man stadig føler, man har noget samvær med sine kollegaer. For nogle giver det også mening at dele arbejdet op med nogle dage på kontoret og nogle dage med hjemmearbejde. Det er selvfølgelig ikke en mulighed alle steder, hvilket man også lige skal tænke over.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S