Home » Stationær computer » Indkøbsguide: Hvilken alt i en-computer skal du købe?
Indkøbsguide: Hvilken alt i en-computer skal du købe?

Indkøbsguide: Hvilken alt i en-computer skal du købe?

Share

I en alt i en-pc samler producenterne al hardware i en forvokset skærm, der kan stå de fleste steder i hjemmet uden at irritere kræsne øjne. De mest avancerede – og dyreste – af modellerne lader dig samtidig styre systemet med fingrene direkte på skærmen.

Berøringsfølsomme skærme – eller touchscreens – har fået en gigantisk opblomstring takket være smartphones og tablets, hvor du styrer slagets gang ved at lade fingrene glide rundt og trykke direkte på skærmen.

Denne måde at navigere på kan faktisk også lade sig gøre på hjemme-pc’en, hvor de smarteste alt i en-modeller kombinerer et stilrent, kompakt design med en touchscreen, så du til mange aktiviteter helt kan undvære tastatur og mus.

Da systemerne kan rumme alt fra en velvoksen skærm med høj opløsning, Bluray-drev og indbyggede højttalere, er de som skabt til at fungere som mediecentraler til afspilning af film, musik, podcasts og tv i mindre rum og børneværelser – eller som aktivitetscentral til netsurfing, spil og underholdning i rum med masser af aktivitet, som eksempelvis et køkken.

Som almindelig arbejds- eller spillecomputer, hvor du som regel bruger tastatur og mus, er denne løsning lidt pebret. Men har du eller familien brug for en pc, som simpelthen rummer alt i en og samme støbning, kan disse modeller være en attraktiv løsning og et alternativ til både andre stationære og bærbare modeller.

Se også:  HP ZBook 17 G5 [TEST]: En bærbar med kræfter som en stationær

De store sedler skal dog ligge en anelse løst i pengeklemmen, for selv de billigste modeller runder 6.000 kroner.

Lækker i det moderne digitale hjem

En af fordelene ved at samle computeren i ét stykke er, at der kun skal føres et enkelt kabel med strøm til enheden, hvis du altså bruger en trådløs netforbindelse. Ingen kabelsalat her.

Samtidig er det altså ret cool at betjene alle de vanlige funktioner via fingrene: sætte musik og film i gang, klikke dig rundt på hjemmesider, zoome ind og ud med pege- og tommelfinger på nettet eller dine billeder og sågar give syvkabalen en velfortjent revival i de stille, ledige stunder.

Hvis du er blevet varm på denne type computer, er der et par parametre, som er afgørende for dit kommende valg. Beslut først, hvor den skal stå henne i hjemmet. Skal indholdet kunne ses langt væk fra, er en stor skærmstørrelse vigtig, og skal systemet kunne vise de seneste film i højeste kvalitet på den, kan det betale sig at investere i en model med Blu-ray-drev.

Det samme gælder lyden, hvor du skal beslutte, om du blot vil anvende de indbyggede højttalere, eller om de skal tilsluttes et anlæg, en iPod-dock eller et par gode pc-højttalere med subwoofer, så lyden egentlig er mindre vigtig.

Har du desuden forestillet dig at skulle se almindeligt tv fra et kabel eller en stueantenne som supplement til DR Update, Sputnik, Viaplay, YouTube og alle nettets øvrige streaming-tjenester, kan du måske lige så godt købe en model med indbygget tv-tuner frem for at skulle ud at investere i en separat tv-tuner til USB-porten efterfølgende.

Se også:  HP Color Laser MFP 179fnw [TEST]: Kompakt printer til det lille kontor

Det samme gælder overførsel af billeder og filmklip fra dit digitalkamera, hvor det kan være virkelig rart at have den rette hukommelseskortlæser direkte indbygget i systemet.

Tjek også støjniveauet inden et køb. Med en bordmodel, som denne type pc jo er, får du nemlig al blæserstøjen fra maskinrummet helt op i ansigtshøjde, og et højt støjniveau kan derfor forstyrre en hel del, hvis du sjældent kører musik, tv eller andre aktiviteter med lyd på under brugen.

Og en sidste faktor er den indbyggede software. For selvom alle systemer kører Windows 7, rummer de også typisk et ekstra programlag, som er særligt programmeret til at navigere i med fingrene – og dette med lidt vekslende held.

Tre alt i en-pc’er med touchscreen i dyst

Tidligere var HP den eneste producent, der lavede computere med en berøringsfølsom skærm til hjemmet, men nu har blandt andet Asus og Sony også sendt deres bud på markedet. Vi holder HP’s nyeste TouchSmart-model op mod de to konkurrenter. Læs testene her:

Asus Eee Top

Sony Vaio J

HP TouchSmart 310


TAGS
alt-i-en computer
Asus
Eee Top
HP
Sony
TouchSmart
Vaio

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S