Home » Bundkort » Indbygget hardcoregrafik
Indbygget hardcoregrafik

Indbygget hardcoregrafik

Share

Asus kører med klatten i deres produktion af motherboards. Deres nyeste idé er dette bundkort med indbygget stort grafikkort.

Normalt er indbygget grafik ikke noget at råbe højt over – med mindre man råber af ærgrelse. Indbyggede grafikkort er som regel små og dårlige, kun beregnet på at forsyne systemet med den nødvendigste og billigste mulighed for grafik.

Sådan er det ikke med dette bundkort, som Asus kalder Immensity. Her har de indbygget et af ATI’s bedste, nye grafikkort nemlig deres HD 5770. Normalt er et andet krav til indbygget grafik, at den ikke må udvikle for meget varme.

Ud over prisen er det en af grundene til, at man bruger lidt ældre chips, der er blevet optimeret flere gange.

Men med ATI’s nyeste generation af grafikprocessorer er det lykkedes at lave dem usædvanligt varmeøkonomiske. De udvikler dog stadig en del varme, derfor er det nødvendigt med den temmelig store køler, du kan se ved siden af CPU-pladsen.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

Bundkortet er indtil videre kun et koncept, så måske vil den færdige version ikke have grafikchippen så tæt på CPU’en – eller måske satser Asus ligefrem på at køle med noget af luften fra CPU-køleren.

Bundkortet er et X58-baseret kort. Det vil sige, at det er beregnet til Intels kraftigste processorer med LGA1366-soklen – det er i7-chippene op til den nye, sekskernede superchip.

Med den indbyggede grafikchip vil man allerede have et temmelig kraftigt system, som også er meget simpelt. Et 5770 grafikkort koster i øjeblikket over 1.000 kroner, og ved at indbygge det kan man måske spare op til 800 kroner.

Se også:  Asus ZenScreen Go [TEST]: Få 15 tommer på mobilen

Samtidig har Asus lavet en spændende mulighed for at kombinere det med nyere grafikkort. De har nemlig lagt en Lucid Hydra chip ind på bundkortet.

Denne chip er beregnet til at koble flere forskellige grafikkort sammen, så den samlede ydelse kommer fra alle kortene.

I øjeblikket kan Crossfire- og SLI-kort fra Nvidia og ATI kun kombineres med andre kort, der er ens eller afviger moderat. Med Hydrachippen skulle det være muligt at koble alle typer grafikkort sammen.

Det er smart i denne sammenhæng, fordi den integrerede grafikchip aldrig bliver helt spildt – den giver bare ekstra knald til de kort, du senere vil installere.

Men Hydra er stadig helt nyt og har endnu ikke bevist, at det kan koble forskellige kraftige grafikkort sammen på en effektiv måde.


TAGS
Asus
ati
Grafikkort
HD 5770
Immensity
Motherboard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S