Home » Internet » Dansk app afslører falske Facebook-konkurrencer
Dansk app afslører falske Facebook-konkurrencer

Dansk app afslører falske Facebook-konkurrencer

Share

For at få skovlen under de mange falske Facebook-konkurrencer har InCover lavet en app, der kan hjælpe til med at spotte mistænksomme Facebook-sider

En Arne Jacobsen lænestol, et nyt køkken eller et nyt kamera? Det lyder alt sammen for godt til at være sandt, og det har gang på gang vist sig, at det var for godt til at være sandt. Flere og flere opretter nemlig falske Facebook sider for at lokke brugerne til at deltage i deres falske konkurrencer.

”Der tegner sig en tendens til, at jo større og vildere præmien er, jo større er risikoen for at blive snydt”, siger Cathrine Schrøder, som til dagligt blandt andet arbejder med sociale medier for firmaet InCover.dk. ”Vi vil gerne hjælpe Facebook brugerne lidt på vej med hensyn til at spotte de falske konkurrencer. Derfor har vi lavet en app, der giver et godt indblik i, hvilke Facebook sider, der er ægte samt hvilke, man skal passe på med at bruge”, fortæller Cathrine imens hun demonstrerer, hvordan app’en virker.

”Det er super simpelt – du indtaster blot URL’en fra Facebook i det hvide søgefelt og trykker på ”Check side”, så klarer app’en resten!” App’en viser blandt andet, hvor mange likes, opslag og billeder Facebook siden har. Herudover får siden også tildelt en score, der giver en indikation om, om siden er reel eller ej.

Se også:  Denne spyware kan ikke bremses

Har du mistænkt en Facebook side for at være falsk? Så prøv InCovers test lige her: http://www.incover.dk/shop/facebook?page-url=https://www.facebook.com/inCover/

Hvis du stadig er i tvivl efter at have brugt InCovers Facebook Checker, er der her 5 ekstra steps, du kan undersøge:

Facebook siden
Kig nogle af de tidligere opslag fra virksomheden igennem. Virker de troværdige? Måske er der ikke andre opslag end denne ene konkurrence, og så kan du være næsten helt sikker på, at det er en falsk konkurrence!

Sproget
Er stavning og tegnsætning korrekt? Eller ser det ud som om, hele teksten har været igennem en omgang Google Translate?

Hvis du kan finde mange stavefejl, og hvis der bliver brugt mange mærkelige vendinger, skal alarmklokkerne gerne ringe med det samme! Det er nemlig et tydeligt tegn på, at siden er falsk.

Hjemmeside
Undersøg om firmaet har en hjemmeside, og om den ser pæn og gennemtænkt ud.

Forestil dig, at du kommer ind i en fysisk butik – her har du garanteret en lille forventning til, at din ekspedient ikke ligner en, der er gået direkte fra sengen til arbejde. Det er det samme med en hjemmeside! Udseendet på hjemmesiden har nemlig meget at sige for kundens førstehåndsindtryk af virksomheden, og det er de troværdige virksomheder meget opmærksomme på.

Se også:  Her er den værste malware-trussel mod danske virksomheder lige nu

Trustpilot
Se om du kan finde firmaet på trustpilot. Næsten alle troværdige firmaer er at finde på Trustpilot.

Læs også gerne nogle af anmeldelserne igennem – det kan jo være, at andre brugere allerede har været igennem de første 3 steps, og skriver deres vurdering på Trustpilot.

Præmien
Hvis værdien på præmien er over 50.000 har du god grund til at være skeptisk, og så skal du måske lige tjekke de andre 4 punkter igennem en ekstra gang. Tjek også at præmien stemmer over ens med det, virksomheden sælger.

Gør disse 5 gode råd til en vane, når du ser en Facebook konkurrence. Du hjælper både dig selv og andre brugere, der kunne finde på at deltage.

Hvis du mener, at siden er falsk, skal du ikke tøve med at anmelde den. 


TAGS
Facebook
fup
incover
internet-svindel
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S