Dansk app afslører falske Facebook-konkurrencer

Dansk app afslører falske Facebook-konkurrencer

Share

For at få skovlen under de mange falske Facebook-konkurrencer har InCover lavet en app, der kan hjælpe til med at spotte mistænksomme Facebook-sider

En Arne Jacobsen lænestol, et nyt køkken eller et nyt kamera? Det lyder alt sammen for godt til at være sandt, og det har gang på gang vist sig, at det var for godt til at være sandt. Flere og flere opretter nemlig falske Facebook sider for at lokke brugerne til at deltage i deres falske konkurrencer.

”Der tegner sig en tendens til, at jo større og vildere præmien er, jo større er risikoen for at blive snydt”, siger Cathrine Schrøder, som til dagligt blandt andet arbejder med sociale medier for firmaet InCover.dk. ”Vi vil gerne hjælpe Facebook brugerne lidt på vej med hensyn til at spotte de falske konkurrencer. Derfor har vi lavet en app, der giver et godt indblik i, hvilke Facebook sider, der er ægte samt hvilke, man skal passe på med at bruge”, fortæller Cathrine imens hun demonstrerer, hvordan app’en virker.

Se også:  Nyt system skal sikre smarte biler

”Det er super simpelt – du indtaster blot URL’en fra Facebook i det hvide søgefelt og trykker på ”Check side”, så klarer app’en resten!” App’en viser blandt andet, hvor mange likes, opslag og billeder Facebook siden har. Herudover får siden også tildelt en score, der giver en indikation om, om siden er reel eller ej.

Del denne