Home » Gratis software » Imponerende mini-studie
Imponerende mini-studie

Imponerende mini-studie

Share

Audacity er udstyret med et væld af gode features til indspilning og redigering af musik og lydbidder. Og så er det endda helt gratis.

Vi har tidligere omtalt programmet. Men det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, og da Audacity er et open source program, ligger det i sagens natur, at det konstant er under udvikling. Derfor har vi nu valgt at tage at kaste et nyt blik på denne ret imponerende indspilnings- og redigerings suite til lyd og musik.

Er du ude på at indspille din egen musik, kommer du ret langt med Audacity. Programmet er udstyret med alle de egenskaber, der skal til for at få din musik ind i computeren på ordentlig vis. Du kan enten sætte en mikrofon i din computers indbyggede lydkort eller købe et eksternt lydkort. Den sidste løsning giver i de fleste tilfælde større muligheder og væsentlig bedre lyd.

Vælger du et lydkort med flere indgange, giver programmet desuden mulighed for multitrack-recording. Dermed kan du få op til 16 forskellige lydkilder ind i programmet på én gang.

Audacity sætter heller ingen begrænsninger i lydkvaliteten. Kan dit lydkort klare det, optager programmet i helt op til 32-bit og 96 kHz samplerate.

Se også:  Gratis Microsoft-app løser dine matematik-opgaver

Ønsker man at arbejde med præindspillet materiale, har du mulighed for at importere alskens forskellige lydformater – WAV, AIFF, AU; Ogg Vorbis, MP3 m.fl.

Der findes masser af lyd-samples på nettet, og er man ikke den store musiker er dette et rigtig godt sted at starte, hvis man nemt og hurtigt vil i gang med at lave musik. Mere professionelle pakker kan købes i musikbutikker, men de er som regel ret dyre.

De indspillede eller importerede filer kan ligesom i et traditionelt studie lægges i lag, så du opbygger et samlet nummer med sang, guitar, bas, trommer, keyboard, eller hvad du nu ellers kan finde på at pryde din musik med. Hvor mange lag der er plads til afhænger udelukkende af din computeres ydeevne.

Programmet rummer også rigelig af gode og brugbare muligheder for at efterbehandle dine lydbidder. Der kan således klippes, kopieres, rykkes rundt, ændres tempo og fades på livet løs, og lydene kan desuden behandles med Equalizer og Compressor samt effekter som Echo, Phaser, Wahwah og Reverse.

Se også:  Guide: Afspil musik med fedt gratis-program

Programmet understøtter ligeledes eksterne plug-ins i vst- eller LADSPA for (vst-understøttelse kræver, at du tilslutter den valgfrie VST Enabler). Det åbner for et væld af muligheder for at tilføje gratis effekter (som du eksempelvis finder på siden KVR) eller effekter i høj professionel kvalitet, som fås i mange forskellige prisklasser og fra mange forskellige producenter.

Mulighederne for at skabe dit helt eget personlige resultat dermed uendelige.

Der findes selvfølgelig masser af andre alternativer, som tilbyder mange flere og mere avancerede features samt en betydeligt lækrere brugerflade. Skal du ud at investere i programmer som Cubase, Logis, Pro Tools eller lignende, kommer du dog til at slippe mange tusinde kroner.

Audacity tilbyder imidlertid alle de egenskaber, der er essentielle for at arbejde seriøst med musik, og vil du i gang med musik eller lydredigering, men står med et begrænset budget, kan det bedre anbefales at investere i et ordentligt lydkort, før du bruger penge på mere avanceret software.

Et andet alternativ kunne være at smide et par hundrede kroner efter programmet Reaper, som faktisk tilbyder genskaber, der stort set kan matche de store producenters.


Audacity
  • Features
  • Brugervenlighed
5

Alt om DATA siger

Audacity tilbyder alle de egenskaber, der er essentielle for at arbejde seriøst med musik og lydredigering. Programmet kan således stærkt anbefales til dem, der vil igang med at lege med lyd, men ikke er parate til smide penge efter software fra de store producenter.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
Audacity
Cubase
Logic
lydredigering
musikprogram

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S