iMac med skjulte nyheder

iMac med skjulte nyheder

Share

Der er nok nogen, der vi sige, at det ikke er størrelsen, der betyder noget, og andre vil sige, at den betyder utrolig meget. Apple hører til sidst-nævnte og har lige sendt deres iMac på gaden i en 27″-version, der derudover også har fået en hardwaremæssig overhaling

En ting er helt sikkert. Når Apple har en succes, så er de ikke meget for at ændre på den. De nye iMac ligner til forveksling forgængerne. Faktisk så skal du helt ned under den polerede overflade for at finde ændringerne.

Der er brugt de nye Intel Core i3, i5 og i7 processorer, der er brugt lidt mere slagkraftige grafikkort, skærmen er vokset, og endelig har de både Magic Mouse og Magic Trackpad med som pegeredskaber.

Det lyder umiddelbart ikke af det store, men det er alligevel ret spændende ændringer, som Apple her præsenterer. Den testede iMac var udstyret med en Core i3, der kun har to kerner, men hvis du investerer i en iMac med en i5 eller i7, så får du automatisk en processor med fire kerner.

Samtidig så har Apple valgt at udnytte den Turbo Boost-teknologi, der ligger i Intels Core-processorer. Det betyder, at hvis du vælger at fyre op under et meget processorkrævende program, så øger Turbo Boost automatisk hastigheden i de tilgængelige kerner. Ved ikke at have fuld blæs på kernerne hele tiden, har du også mulighed for at spare en anelse på strømforbruget, der godt kan være ret højt, især på modellerne med de store skærme.

Se også:  Apple klar med billigere iPad

Nødvendig opgradering

Denne gang har Apple oprustet lidt på grafikfronten. Den 27″-version, vi testede, er med et ATI Radeon HD 5670 kort med 512MB indbygget hukommelse, men den fås også med et ATI Radeon HD 4670.

Det er svært at finde noget negativt at sige om skærmen, for med sine 27″ og glas helt til kant, er det virkelig en nydelse at se film, redigere videoer eller måske bare bladre rundt i billedsamlingen. Skulle du have et spil som World of Warcraft, der også fungerer under OS X, så spil det kun lystigt. Det ser fantastisk ud på en iMac.

Ikke alt er godt

Men bare fordi vi roser maskinen og ville ønske, at vi kunne tage den med hjem under armen, så er det ikke det samme som, at alt er perfekt. Der er to områder, hvor Apple virkelig kan få os til at ryste lidt undrende på hovedet.

Se også:  MacBook Pro 13" [Test]: MacBook Pro med magisk Touch Bar

Dels leverer de et miniature-tastatur med. Godt nok er tasterne fint placerede, men netop fordi Apple har valgt at ville gøre tastaturet så småt som muligt, har de droppet det numeriske tastatur, og samtidig så ser det tåbeligt ud med så lille et tastatur til så stor en computer.

Dernæst leverer de deres omstridte Magic Mouse med. Den er nok pæn, men den er alt andet end behagelig at bruge. Du får meget hurtigt ondt i hånden af at bruge den, og alle de muligheder, du har med at give kommandoer ved at flytte fingrene på musen, er mere end almindelig svære at bruge.

Noget bedre er Magic Track-pad så. Faktisk er den ret god, og hvis det ikke lige var fordi, det er nødvendigt at trykke pladen ned fysisk for at aktivere et museklik (hvor vi havde forventet, at et lille prik på pladen var ok), så ville vi nok have udråbt Magic Trackpad til en rigtig god ide.

<a href="http://www.altomdata.dk/tags/Apple" title="Mere indhold om Apple">Apple</a> <a href="http://www.altomdata.dk/tags/iMac" title="Mere indhold om iMac">iMac</a> 27-tommer
  • Støj
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Den er stor og flot, den er udstyret med en imponerende samling af programmer, og den yder rigtig flot. Så hvis du har brug for en 27"-skærm hjemme, så kan du sagtens kigge nærmere på denne. Men husk lige at tjekke med banken først – for billig er den ikke.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne