Home » Stationær computer » iMac er blevet bedre og billigere – kæmpe opdatering af Apples stationære
iMac er blevet bedre og billigere – kæmpe opdatering af Apples stationære

iMac er blevet bedre og billigere – kæmpe opdatering af Apples stationære

Share

27″ iMac er blevet betydeligt hurtigere og har fået bedre 5K-skærm, kamera, højttalere og mikrofoner. Samtidig er den lille 21,5″ model blevet billigere

Apple kalder selv den nye 27″ iMac for den suverænt stærkeste iMac nogensinde. Det gør de blandt andet på grund af en opgradering til hurtigere Intel-processorer. Alt-i-en-computeren kan nu fås med 10-core-processor, der leverer Turbo Boost-hastigheder på 5,0 GHz. Dermed er cpu-ydelsen op til 65 procent hurtigere end i forgængeren. Og med op til 128 GB ram har iMac har dobbelt så stor hukommelseskapacitet.

27″ iMac leverer desuden 55 procent hurtigere grafisk ydeevne i kraft af grafikprocessorer fra Radeon Pro 5000-serien. For første kan iMac udstyres med grafikhukommelse på 16 GB – dobbelt så stor kapacitet som forrige generation.

Som standard fås 27″ iMac nu med SSD’er over hele linjen, med ydeevne op til 3,4 GB/s. Der er mulighed for kapacitet op til 8 TB – fire gange så stor SSD-kapacitet som forrige generation af 27″ iMac.

Se også:  Nu kan du reparere din egen iPhone - Apple giver adgang til reservedele

iMac indeholder også Apple T2 Security-chip, som sørger for øjeblikkelig kryptering af data for alt, der lagres på SSD’en, så filer og data beskyttes. T2-chippen tjekker også, om der er ændret i software, som indlæses under opstartsprocessen.

Bedre skærm og flottere lyd

Den knivskarpe Retina 5K-skærm har nu fået True Tone- teknologi og mulighed for glas med nanotekstur. Det særlige glas, som blev introduceret på Pro Display XDR, giver en bedre visuel oplevelse under forskellige lysforhold, f.eks. i et stærkt oplyst lokale eller ved indirekte sollys.  Glasset er graveret på nanometerniveau, og det skal ifølge Apple resultere i begrænset refleksion og genskin.

FaceTime HD-kameraet har nu en opløsning på 1080p til glæde for dem, der bruger deres iMac til at videomøder og FaceTime, mens billedsignalprocessoren i T2-chippen udfører “tone mapping”, eksponeringsjustering og ansigtsregistrering, som skal give en bedre kameraoplevelse. T2-chippen arbejder også sammen med højttalerne for at levere variabel EQ, der giver bedre balance, mere præcis lydgengivelse og dybere bas. Nye mikrofoner gør, at der kan optages lyd i høj kvalitet til FaceTime-opkald, podcast-optagelser, Memoer og meget andet.

Se også:  Ny iPad: Store forbedringer og dobbelt så meget lager til samme pris

Den nye 27″ iMac fås fra 15.999 kroner, og den kan bestilles i dag på apple.com og i Apple Store-appen. I denne uge vil de første kunder modtage den, og den vil kunne fås i udvalgte Apple Stores og hos udvalgte Apple-forhandlere.

Billigere 21,5″ iMac

Apple er også klar med en ny 21,5″ iMac, der for første gang leveres med SSD’er over hele linjen som standard. Det er dog stadig muligt at konfigurere dem med Fusion Drive, hvilket gør dem væsentligt billigere. Og prisen er da således nok den største nyhed her, for den er faldet til 9.699 kroner for den billigste model, der tidligere havde en startpris på 11.499 kroner.


TAGS
alt-i-en computer
Apple
iMac

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S