Home » Musikproduktion » Ikonisk Neumann-mikrofon bliver genudgivet til heftig pris
Ikonisk Neumann-mikrofon bliver genudgivet til heftig pris

Ikonisk Neumann-mikrofon bliver genudgivet til heftig pris

Share

I mere end 70 år har Neumann M 49 været i toppen af favoritlisten hos producere verden over. Nu annoncerer Neumann en genudgivelse af den legendariske mikrofon M 49.

Lige siden introduktionen i 1951 har M 49 været betragtet som en studiemikrofon i særklasse. Med dens fjernstyrede polære mønstre, revolutionerede den studieteknologien, og dens silkebløde lyd har prydet utallige optagelser, fra cool jazz fra 1950’erne til nutidens hitlister.

Som resultat heraf er M 49 en yderst efterspurgt mikrofon, ikke kun blandt samlere, men også som et uundværligt indspilningsværktøj. Den digitale tidsalder har blot medvirket til, at mikrofonens karakterfulde lyd er blevet endnu mere eftertragtet.

Snart kan enhver producer erhverve sig et spritnyt eksemplar for Neumann har netop annonceret en genudgivelse af M 49.

Autentisk rekreation

Den nye M 49 V er skabt efter de originale specifikationer og designtegninger fra Neumanns arkiv. Den bruger samme kredsløb som den sidste af de oprindelige modeller, som samtidig er den historisk mest populære version, M 49 c, men med mere støjsvage, specialudvalgte mini-rør.

Se også:  Blue Baby Bottle SL [TEST]: Varm vintagelyd til dine optagelser

“I vores tests, har ikke engang anerkendte mikrofoneksperter kunne høre forskel i lyden,” forklarer Portfolio Manager, Sebastian Schmitz.

“I klang og dynamik er M 49 V identisk med en original M 49 i perfekt stand. Kredsløb og akustisk design er direkte videreført fra M 49 c. Og den vigtigste komponent, den klassiske K 49 stormembram kapsel, er produceret af Neumann uden ændringer siden 1950erne”. fortæller han.

Variabelt optagemønster

Små forbedringer er der dog. Enheden der styrer mikrofonens optagemønster, tilpasser sig nu strømspændingen fra lysnettet. Og i stedet for den klassiske bayonet-tilslutning kommer M 49 V med en RF-tilslutning som på broadcast-versionen M249. Den nye model kan desuden konfigureres via eksterne switches, enten som tilvalg eller som eftersalg hos Neumann Service.

Det infrasoniske filter, som beskytter BV11 output-transformeren fra uønsket forvrængning kan sænkes fra 30 Hz til 12 Hz. Så bliver frekvensgangen som tidlige M 49-modeller, op til 1957.

Se også:  Neumann lancerer professionel studiehøjttaler med lavt strømforbrug

Som den historiske  M 49 b model variant, kan M 49 V indstilles til fast kardioid optagemønster. Det forbedrer signal-til-støj-forholdet med omkring 3 dB. Denne mulighed kan være nyttig, hvis M 49 V kun bruges i kardioid-tilstand, eksempelvis til sang eller tale.

Selv med tre specialtrænede teknikere til at håndbygge mikrofonerne, kan der produceres blot cirka 25 styks om måneden. Man må derfor væbne sig med tålmodighed, hvis man har set sig lun på en af de nye M 49 V-modeller. Prisen er 8,495 euro, hvilket svarer til 63.200 kroner. Trods den heftige pris var der dog allerede bestilt mere end 200 mikrofoner, mindre end 48 timer efter annonceringen.

Neumann M 49 V leveres i et sæt med fjernstyring til mønsterkontrol, mikrofonkabel samt den klassiske “yoke”holder, i en håndbygget æske.


TAGS
mikrofon
neumann

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S