Det er ikke i orden at dele julefrokost-billeder på Facebook

Det er ikke i orden at dele julefrokost-billeder på Facebook

Share

Hvad der sker til firmaets julefrokost, bør ikke fotograferes og deles på sociale medier. Det mener et flertal af danskerne

Så er det julefrokosttid, en firmatradition som mange danskere både elsker og frygter. I de beskyttede rammer og det gode selskab slippes hæmningerne ofte løs efter den tredje snaps – og så kan det både ende med både en opsang til chefen eller en lidt for tæt dans med kollegaen.

I dag, hvor stort set alle danskere har en mobiltelefon i lommen eller håndtasken er julefrokostens udskejelser dog reelt kun et klik og et upload fra at blive delt på de sociale medier. Og så kan der blive ballade, hvis ægtefællen, venner, samarbejdspartnere og måske børn kan se de billeder, som du er blevet tagget i.

Så hvad mener danskerne: Hvad er god mobilpli til firmajulefrokosten?

Ifølge en ny analyse, som YouGov har gennemført på vegne af Telia, mener næsten hver tredje dansker (31 pct.), at man helt bør undlade at tage billeder ved firmaets julefrokost. Punktum!

Se også:  Facebook på vej med nyt dating-univers

Hver femte mener, at man gerne må tage billeder, hvis det kun er først på aftenen – fx til og med middagen, hvorefter mobilen gemmes væk. Lidt flere end hver fjerde (28 pct.) mener, at det er OK at tage billeder af kollegerne under julefrokosten.

Julefrokost-billeder hører ikke til på Facebook

Noget skarpere er holdningen, når det handler om, hvorvidt man må lægge billeder af kollegerne fra firmajulefrokosten på fx Facebook eller Instagram uden at have spurgt først. Det mener hele 74 pct. er helt uacceptabelt. Og modviljen er markant større blandt ældre end yngre danskere, og blandt kvinder i forhold til mænd.

”Danskerne er generelt enige om, at julefrokosten skal være et festligt fristed for uformelt samvær med kolleger. Det behøver ikke blive foreviget på billeder eller delt via sociale medier. Ikke fordi, der nødvendigvis skal skejes ud eller overskrides regler. Men det jo de færreste, der ser godt ud på billeder, der er taget til en fest, hvor man måske har fået lidt alkohol indenbords. Og det skal man respektere. Dog er det påfaldende, at de yngre generationer, især i hovedstadsområdet, er markant mere åbne for både fotografering og deling. Så måske er der en mentalitetsændring på vej,” siger privatkundedirektør hos Telia, Gustav Berghog.

Se også:  Feriebilleder på Facebook kan blive en dyr fornøjelse
Fakta

Synes du, at det er i orden at lægge billeder af dine kolleger fra firmajulefrokosten på fx Facebook eller Instagram uden at have spurgt dem først?

Ja 10 %
Nej 74 %
Ved ikke 8 %
Ikke relevant 8 %

Del denne