Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ikke ligetil at få i gang

Tv’et er meget afhængig af signalet, og det giver udfordringer.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Én fjernbetjening til det hele og opsætning via små apps er på papiret smart tænkt. Du peger på skærmen med remoten, som opfanger, hvad du peger på, og du kan nu klikke rundt i menuerne. Problemet er blot, at det kræver et mindre kursus og nogle dages brug, før du er helt dus med det. Heldigvis følger der også en traditionel fjernbetjening med.

Hvor den lille smart-remote er en flot designet sag er den traditionelle fjernbetjening en kedelig sag af billig plast. Den matcher ikke tv’ets unikke design.

Foden giver et elegant look, når tv’et står oven på en reol.

Menuerne er radikalt anderledes opdelt, end det du er vant til, og det er ikke altid gennemskueligt, hvilken knap du skal vælge. Og når du bruger tv-guiden, skal du trykke lidt for mange gange for at scrolle frem og tilbage i tidsskemaet og op og ned i kanalrækken.

Omvendt er opsætningen med små apps i bunden af skærmen godt tænkt og let at have med at gøre. Det er altså et tv med både meget brugervenlig og meget bruger-uvenlig betjening – som om der har været to afdelinger til at lave det samme tv.

Den 49” store skærm er stort set rammeløs. Der er kun en ultratynd ramme omkring skærmen – i bunden er den lidt tykkere.

Billedmæssigt har LG-tv’et gode og dårlige sider. Det gode er, at farvene står meget rent, og der er masser nuancer og fine overgange i hudtoner. Det betyder, at detaljerne er der. De er bare ikke udpenslede og derfor ser billedet umiddelbart mindre imponerende ud end hos Samsung, der smører mere tykt på.

Meget justeringsarbejde

Forudindstilingerne til billedgengivelsen kunne være bedre, og vi fandt det nyttigt at justere lidt. Selv biografindstillingen gav lidt for dunkle hudtoner. Det er lidt ærgerligt, da det er disse indstillinger, de fleste benytter, og det er jo vanskeligt at justere et billede, hvis man ikke har erfaring med det.

Tv’et kan stå noget flottere, end det gør i nogen af forudindstillingerne, men det kræver altså, at du bruger tid på at justere. Desuden er det let at komme til at justere for kraftigt. Bedst var det, hvis LG justerede bedre fra fabrikken, så kunderne slap for at rode med det.

Med full HD-signal står LG rigtig flot. Med UHD bliver detaljeringen bedre, men ikke markant bedre. Farverne får lidt flere nuancer og mere dybde. Heldigvis bevares det alt i alt fine billede.

Lydkvaliteten er fin for så fladt et tv. Der er ikke meget dybde og bas – dertil er der ikke kabinetplads nok – men tale er meget let at forstå.

Det er ikke usædvanligt at et tv køler elektronikken med små blæsere.

Ethernet

Som hos de øvrige testdeltagere er der både trådløs og kablet netværksoption. Den kablede er altid mest stabil.

Let USB-tilslutning

Via indgange på siden er det let at tilslutte en harddisk.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Datatid TechLife mener:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]