Home » Skærm » Design-guf for gamerne
Design-guf for gamerne

Design-guf for gamerne

Share

Iiyama XB2779Q er en glimrende allround-skærm, der appellerer til gamerne

Vi bryder ud i lyrik, når det gælder Iiyamaskærme. Senest var det ProLite XB2776QS, en fin 27”-skærm med et af LGs seneste paneler på 2560 x 1440 pixel. Det er en glimrende allroundskærm, men hvis vi skal være kræsne, sigter den ikke helt på folk som os.

Den er til grafikere og andre professionelle, ikke til folk, der elsker multimedie og gaming. Heldigvis har Iiyama nu en 27”-model, der appellerer mere til gaming-folket. Den hedder XB2779QS.

Stilen er ren iMac. Skærmen er smart, og den har en sort ramme med en sølvfarvet kant forneden. Hvad angår udseendet, er den simpelthen en efterligning af den aktuelle iMac.

Det er fint at kopiere det, der fungerer bedst, men her har vi et lille problem, nemlig den skinnende overflade. Kort sagt laver man kun den slags overflader for at få skærmen til at se bedre ud som genstand. De forbedrer ikke billedkvaliteten. I bedste fald er de neutrale, men de har som regel nogle negative egenskaber. Husk den iagttagelse.

Se også:  Tag skærmen med dig - AOC lancerer bærbar 15,6”-touchskærm

Sort og hvid i top

Specifikationerne er i høj grad de samme som hos den gamle XB2776QS. Det vil sige 27”, 2560 x 1440 pixel og et ips-panel fra LG. Og det er aldeles glimrende. Testbillederne viser upåklagelig gradient-rendering, og det er nok kun Samsungs 9-series, der leverer glattere gradienter.

Ved standardindstillingerne er den sorte skala næsten perfekt, og den hvide er faktisk perfekt. Iiyama er skærmspecialist og ved virkelig, hvordan man laver en ordentlig skærm.

Det subjektive indtryk: Hvide felter er rene og klare, og kontrast og sort er glimrende men kun en anelse ekstra baggrundslys yderst til højre. Det er overraskende hos en Iiyama-skærm, men man skal da også lede grundigt for at finde det.

Vi kan med glæde sige, at skærmen antirefleks-belægning er god og ren. Der er intet, der skinner. Det er også glædeligt, at udvalget af mere multimedie-fokuserede funktioner omfatter fem niveauer til pixelrespons og overdrive-indstillinger. De øverste tre har synlig inverse ghosting, men hvis man vælger den næstnederste, får man god respons uden noget kvalitetstab.

Se også:  Ny 4K-skærm vil vise konsoller fra deres bedste side

Hvad angår de fysiske detaljer, betyder overgangen til forbrugermarkedet noget begrænsede indstillinger af foden, men man kan stadig justere højde og hældning, og mere får man næppe brug for. Samlekvaliteten er mindre imponerende. Alle disse Apple-agtige sølvdetaljer er faktisk af plastic. Og så mangler vi blot skærmens skinnende overflade.

Da vi første gang så den, blev vi urolige, men vi må indrømme, at Iiyama har handlet rigtigt. Reflekser er reduceret til et absolut minimum, og man får indtryk af, at overfladen nærmest er malet på. Der er næsten ingen synlig sprække mellem panel og overflade.

Problemet er snarere bredden af den sorte ramme, der omgiver panelet. Sammen med den sølvfarvede kant får det Iiyama XB2779QS til at virke meget mindre end sine 27”, og det er sandsynligvis ikke særlig godt.


Iiyama XB2779QS
  • Ydelse
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Iiyama
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S