Home » AOD Pro » IIoT-netværk i Danmark trues af forældet teknologi
IIoT-netværk i Danmark trues af forældet teknologi

IIoT-netværk i Danmark trues af forældet teknologi

Share

Der snakkes meget om industriel IoT, IIoT, i disse år, men faktisk er det langt fra noget nyt. Industrien herhjemme har brugt det længe. Det er godt, men kan også vise sig at være en trussel, hævder leverandør

Industrien har brugt netværk og forbundne enheder længe. Men når der snakkes så meget om IIoT i øjeblikket, så skyldes det, at de udfordringer, vi kender fra traditionel IT, nu også ses i industrielle netværk.

Henrik Stær, teknisk direktør i Nordeuropa hos Cisco, fortæller til AOD PRO, at industrien skal være opmærksom på, hvordan trusler kan kompromittere deres forbundne enheder, for eksempel robotteknologi og produktionslinjer, der alle er afhængige af netværk.

Forældede netværk

”Samtidig er mange industrielle netværk forældede og står lige nu over for en modernisering til moderne OT-netværk med sikkerhed, automatisering og synlighed,” siger Henrik Stær.

Se også:  Cisco: Virksomheder udnytter ikke data nok – for de kan ikke få fat i dem

I Danmark er vi dog ret godt med, når det kommer til implementeringen og brugen af IIoT, mener Henrik Stær.

”Danske virksomheder er langt fremme med IIoT, og OT-udviklingen er også rigtig godt i gang. Sikkerheden tages alvorligt, og installationer baseret på Cisco Industrielt Netværk og Cisco Cybervision-løsning anvendes af rigtig mange. Fremtidens muligheder i OT er mange, og industrien i Danmark er godt i gang,” pointerer Henrik Stær.

Han fortæller også, at der er mange forskellige typer af virksomheder, som med fordel kan bruge IIoT-løsninger.

Produktionen skal have mere IIOT

”Alle virksomheder, der har produktionslinjer, automatiseret robotteknologi eller tilsvarende kan med fordel kigge på OT-netværk og sikkerhed og dermed også på IIoT, siger Henrik Stær.

Se også:  Wi-Fi 6E er landet – første praktiske afprøvning

Når virksomhederne skal i gang med IIoT så er der nogle ting, de skal have styr på, ikke mindst, mener Henrik Stær, er det vigtigt for dem at tage deres erfaringer med fra it og overføre dem til OT-verdenen.

”Men vigtigst af alt er at gennemgå de øgede eller ændrede krav, som findes i OT. Ikke alt kan blot genanvendes. Blandt andet opererer OT med andre og vigtige protokoller, der varierer i IT-miljøer,” siger Henrik Stær og slutter:

”Derfor er det vigtigt at lave en vurdering af behov og krav fokuseret på kvalitet, certificering af løsninger og stabilitet. Dette er ofte virksomhedens livsnerve og derfor ultravigtigt.”


TAGS
iiot
IoT
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S