Home » Smart hjem » Genial genvej til et smart hjem
Genial genvej til et smart hjem

Genial genvej til et smart hjem

Share

Den gratis tjeneste IFTTT gør det nemt at få smarte enheder til at tale sammen med smartphonen samt diverse apps og sociale tjenester

Det er langt fra alle smart home-produkter, der er integreret med Apple HomeKit eller Google Home. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan få dem til at tale sammen på kryds og tværs.

Mange understøtter nemlig tjenesten IFTTT, som giver en simpel måde at få smarte enheder til at kommunikere med hinanden. Og endda mere end det, for tjenesten smider også diverse apps, sociale medier og smartphone-features ind i puljen, så man kan mikse det hele sammen for at danne et utal af forskellige kombinationer.

Opret en trigger

Konceptet er ultrasimpelt. IFTTT står for ”If This Then That” – groft oversat ”hvis dette hænder, sker dette”. I IFTTT-appen kan du således skabe såkaldte applets, der ganske enkelt består af en trigger, samt hvad denne udløser. Triggeren kan komme fra smarte enheder som intelligente pærer, overvågningskameraer og dørlåse, fra apps, stemmestyrings-assistenter og sociale tjenester eller fra funktioner i din smartphone, som eksempelvis uret eller gps’en. Den kan også bestå i trigger-knapper, som oprettes på din startskærm og udløses, når du trykker på dem.

Se også:  Smarthome [STORTEST]: Wi-Fi-gadgets på hjemmets digitale motorvej

Når du vælger en trigger-enhed, vil du få en række muligheder præsenteret. Det kan eksempelvis være, at bevægelsessensorer i dit overvågningskamera registrerer aktivitet, at dørlåsen åbnes, at du bliver tagget i et billede på Facebook, at du siger en bestemt sætning, at klokken bliver 12, eller at du kommer hjem.

Domino’s Pizza er endda også integreret, så en trigger kan aktiveres, når din pizza sættes i ovnen, når bestillingen er klar til afhentning, eller når buddet kører afsted med den. Flere onlinebutikker er ligeledes integreret, så det eksempelvis er muligt at basere triggere på, hvornår et produkt på din ønskeliste bliver tilgængeligt. Vejr-appen Weather Underground lader dig også opsætte triggere baseret på vejrudsigten. Skulle temperaturen falde under ti grader, kan det eksempelvis aktivere en trigger.

TAGS
app
Ifttt
smart home

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Audio Media A/S