Home » Hovedtelefoner og højttalere » iFi Audio xDSD [TEST]: Bedre lyd i øregangene
iFi Audio xDSD [TEST]: Bedre lyd i øregangene

iFi Audio xDSD [TEST]: Bedre lyd i øregangene

Share

Et par ordentlige hovedtelefoner eller hørepropper er kun begyndelsen på god egoistlyd. Vil du have fuld glæde af et par dyre lyttebøffer, er en dedikeret forstærker det næste stop på hi-fi-vejen

Selv i disse tider med fokus på deleøkonomi trives narcissismen bedre end nogensinde på i hvert fald ét område: hi-fi-lytning. Aldrig er der blevet købt så mange hovedtelefoner som nu, og aldrig har så mange forbrugere været så villige til at betale så meget for kvalitet.

Hvis du udskifter de hørepropper, som fulgte med din smartphone, med et sæt hovedtelefoner til eksempelvis tusind kroner, vil du praktisk talt altid opleve en enorm forbedring af lydgengivelsen. Du får stærkere bas, klarere mellemtone og en diskant, der ikke gør ondt i ørerne.

Så kan du få lyst til at skrue op for styrken, men det kan du ikke altid, og nogle gange går det helt galt med kvaliteten ved høje niveauer. Det skyldes som regel, at smartphonens audiosektion simpelthen ikke er god og kraftfuld nok til at drive avancerede hovedtelefoner. Og disse mangler kommer tydeligere frem, når hovedtelefonerne er mere afslørende end et par billige ørepropper.

Se også:  Audio-Technica [TEST]: Detaljeret lyd uden gumpetung bas
Smartphonens dilemma

Når en smartphone kan trække anstændig lyd ud af et par hørepropper, der kun må koste et par kroner ab fabrik, er forklaringen, at ingeniørerne har nogle tekniske knapper at skrue på. De kan f.eks. designe hørepropperne sådan, at de får høj følsomhed (meget lyd fra svage signaler) og lav impedans (trækker mere effekt ud af lave signalspændinger).

Sådan er bedre hovedtelefoner imidlertid ikke konstrueret. Resonanser dæmpes eller udglattes, og det koster følsomhed. Samtidig er det normalt at hæve impedansen for at reducere belastningen af forstærkeren og få lavere forvrængning. Derfor kan ellers gode hovedtelefoner lyde ”tamt”, når de sluttes til en smartphone.

Den dyre løsning

Kompromisløse hi-fi-entusiaster har længe betalt større eller mindre formuer for dedikerede forstærkere til at fodre deres dyrebare ørevarmere. Sådanne gadgets er nu sprunget ud af lytte-rummet og er blevet bærbare, så de lykkelige ejere kan nyde musik i studiekvalitet, når de pendler, flyver eller i øvrigt er hjemmefra.

En typisk hovedtelefonforstærker kan behandle både analoge linjesignaler, f.eks. fra en smartphones jackbøsning (hvis den stadig har sådan én, red.), og digitale audiosignaler, som den modtager via USB, et optisk digitalkabel eller trådløst via Bluetooth.

Se også:  Hovedtelefoner [MEGATEST]: Stor musik hvor som helst

Derfor indeholder den også en digital/analog-konverter, der ofte er af så høj kvalitet, at den kan forbedre lyden fra andre digitale kilder som pc’er, tablets eller NAS’er. Dette gør, at den faktisk også kan bruges som opgradering af digitalsektionen i en ældre og ellers velspillende hi-fi-forstærker.

EISA-kandidat

Det engelske firma iFi (udtales ”eye-fi” som ”hi-fi” uden ”h”) Audio, der udvikler og bygger avanceret audioudstyr, vakte i 2014 opsigt med en bærbar DAC (digital/analog-konverter) og hovedtelefonforstærker, som kunne behandle audioindhold i højeste kvalitet.

Det, vi siden har kaldt High Res(olution) Audio. Firmaets lille og ganske overkommelige nano iDSD-enhed vandt en EISA Best Product Award og er nu opgraderet til en Black Label-version.

iFi har også udviklet en lidt mindre, noget dyrere og i vores optik meget mere sexet xDSD-enhed med endnu bedre specifikationer. Den har vi haft mulighed for at teste. xDSD er også blandt kandidaterne til en EISA Award 2018-2019, men først den 15. august kan vores søsterblad Datatid TechLife afsløre, om firmaet får endnu et af de eftertragtede trofæer til at pynte i amagerhylden.

iFi Audio xDSD
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»iFi Audio xDSD er en særdeles lækker og velbygget hovedtelefonforstærker. Dens D/A-konverter i referenceklasse kan lokke det allerbedste ud af praktisk talt ethvert digitalt audioformat op til PCM768/DSD512, og forstærker-sektionen er mere end kraftfuld nok til enhver dynamisk hovedtelefon. xDSD koster kassen, men prisen er ikke urimelig i denne del af hi-fi-markedet.«

Nøgletal
Pris: 449 Euro (ca. 3350 kr.)
Forhandlerinfo: info@ifi-audio.com
Forstærker: 2-kanal dual mono-system med op til 500 mW udgangseffekt til hovedtelefoner mellem 32 og 600 ohm
DAC (D/A-konverter): Burr-Brown PCM1793
Tilslutninger: Bluetooth 4.2 (AAC, aptX), USB-A (han) input, S/PDIF input (3,5 mm optisk/koaksial), hovedtelefon (3,5 mm balanceret/single-ended), batteriopladning (microUSB)
Mål (B x H x D): 67 x 19 x 95 mm
Vægt: 127 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på ifi Audio xDSD DAC ..sforstærker - Dansk PRIS-MATCH!
TAGS
hovedtelefoner
iFi
Kvalitetslyd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S