Home » Hi-Fi » iFi Audio xCan [TEST]: Ren power til lyttebøfferne
iFi Audio xCan [TEST]: Ren power til lyttebøfferne

iFi Audio xCan [TEST]: Ren power til lyttebøfferne

Share

Gode hovedtelefoner fortjener kvalitetslyd fra en ordentlig forstærker. xCan fra iFi Audio er et kompakt kraftværk på blot 137 gram, som er klasser bedre end enhver smartphone

Med en ballast fra professionelt studiegrej er engelske iFi Audio på rekordtid blevet en af de store spillere på det eksplosivt voksende marked for dedikerede forstærkere til hovedtelefoner. I sortimentet finder vi blandt andre den professionelle iDSD til over 20.000 kroner, sidste års EISA-prisvinder xDSD og nu den mere overkommelige xCan.

”Can” betyder egentlig dåse, men er også engelsk slang for hovedtelefon. Og med alle de kvalitetskomponenter, som iFi har fået klemt ind i den ultrakompakte xCAN, er det i hvert fald ikke dens skyld, hvis man oplever dåselyd i øregangene.

Det helt unikke argument for at vælge xCan er dens udgangseffekt. Den kan levere helt op til 1 W (1000 mW) i 32 ohm. Dette er rigeligt til at brænde et par billige ørepropper med en impedans omkring 20 ohm af – vi har prøvet! – og inden da forårsage varige høreskader, men det er heller ikke den slags lyttebøffer, iFi Audio har i tankerne.

Kan spille seriøst højt

Bedre hovedtelefoner har normalt højere impedanser og behøver derfor større spændinger, end en smartphone kan levere – direkte eller via en USB 3.0-adapter. I 64 ohm er der 800 mW til rådighed fra xCan, og selv et par meget tungtdrevne kapsler på 600 ohm kan komme til at spille seriøst højt med 90 mW.

Vi har faktisk haft et par almindelige hi-fi-højttalere i kompaktklassen tilsluttet via en stikadapter og nydt ren musik ved halvhøj baggrundsstyrke. Prøv det eksperiment med en smartphone! xCan optræder på iFi Audios hjemmeside under analoge produkter. Dette skyldes, at de fysiske tilslutninger samt hele signalbehandlingen og forstærkningen foregår i det analoge domæne.

Heldigvis er der også blevet plads til et Bluetooth-modul (med aptX og AAC), så lyd kan overføres trådløst fra for eksempel en smartphone. Den nødvendige digital/analog-konvertering varetages af en ESS Sabre DAC.

xCans frekvenskurve er yderst lineær med et minimalt fald på 0,5 dB ved 10 kHz. Xbass II-funktionen (rød kurve) løfter niveauet ved 50 Hz med 6 dB. ”Presence”-filteret (grå kurve) kan gøre tale mere forståelig, men kan ellers undværes.

xCans frekvenskurve er yderst lineær med et minimalt fald på 0,5 dB ved 10 kHz. Xbass II-funktionen (rød kurve) løfter niveauet ved 50 Hz med 6 dB. ”Presence”-filteret (grå kurve) kan gøre tale mere forståelig, men kan ellers undværes.

Styrkereguleringen varetages af noget så analogt som et drejepotentiometer. Klangen kan optimeres til hovedtelefoner med en 3D-feature, som kan kombineres med ekstra bas og/eller fremhævning af mellemtoneområdet. Denne tilpasning styres med en elektronisk tryktast på fronten, hvorefter en mekanisk skydeomskifter på bagpanelet vælger, hvad XBass II-featuren skal gøre.

iFi Audio xCan
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Summary

“iFi Audio xCAN er en lækker, velbygget og meget velspillende hovedtelefonforstærker – mere end kraftfuld nok til enhver dynamisk hovedtelefon, og muligheden for balancerede udgangssignaler kan også få modeller i topklassen til at yde deres bedste.”

Pris: 2795 kr.
Forstærker: 2-kanal dual-mono system med op til 1 W udgangs-effekt (32-600 ohm)
D/A: Burr-Brown PCM1793
Tilslutninger: Bluetooth 4.2 (AAC, aptX), hovedtelefon in/out (2,5/3,5 mm balanceret/single-ended), batteriopladning (USB 3.0)
Mål: 67 x 19 x 95 mm
Vægt: 137 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S