Home » AOD Pro » IBM på vej med en 5G-skyplatform til teleindustrien
IBM på vej med en 5G-skyplatform til teleindustrien

IBM på vej med en 5G-skyplatform til teleindustrien

Share

Sammen med Samsung og Nokia vil IBM lancere en åben hybrid cloud-platform til teleindustrien. Tanken er, at den skal hjælpe operatørerne med at modernisere deres infrastruktur og låse op for det fulde potentiale i 5G-netværket

Der er fuld gang i udrulningen af 5G over hele verdenen, og det kommer til at give masser af nye tjenester til forbrugerne. Men for teleudbyderne ligger det store potentiale i forretningsmulighederne.

Hastighederne vil være meget høje, der kommer en langt større kapacitet og meget lav forsinkelse. Det vil give mulighed for at drive helt nye forretningskritiske applikationer på mobile netværk og dermed for nye forretningsområder.

Operatørerne må gentænke nettet

Men IBM mener, at dette også kræver at operatørerne gentænker deres netværk, så de ikke længere er et centraliseret netværk baseret på den traditionelle infrastruktur, men i højere grad bliver rettet mod skyen, skriver Techradar.com.

Se også:  Teleselskabet 3 lover 5G inden året er omme

Ved at virtualisere netværksfunktioner kan operatørerne rulle nye tjenester ud hurtigere og dynamisk allokere ressourcer, hvor de skal bruges.

IBM har til det formål udviklet en ny cloud-platform og et økosystem, der gør det muligt at udvikle tjenester – både at bygge dem og rulle dem ud – når tjenesterne eller deres klienter kræver det, hvad enten det er i skyen, lokalt eller i IoT-enheder.

Den nye platform fra IBM skal sikre, at operatørerne let kan skalere deres tjenester og dermed imødekomme det voksende behov for data og tale. Samtidig vil smart software gøre håndtering af infrastrukturen lettere, gøre automatisering mulig og reducere omkostningerne, lover IBM.

Se også:  Bekymring over politisering af 5G-udrulning
Infrastrukturen bag 5G-tjenester

Hele økosystemet som IBM har udviklet, har over 35 partnere, herunder virksomheder som Cisco, Dell, Intel, HPE, Nokia og Samsung.

Det særlige cloud-baserede 5G-netværk, som IBM har skabt sammen med Nokia, gør, at operatørerne hurtigt kan oprette private 5G-tjenester for virksomheder. Sammen med Samsung og Red Hat arbejder IBM også på at udvikle en AI-baseret tjeneste til Industry 4.0-udrulning.

Der er i det hele taget godt gang i udviklingen af den bagvedliggende infrastruktur, som skal forløse potentialet i 5G-netværket. IBM er ikke alene om at arbejde med 5G-platforme i skyen. Microsoft og Google har begge investeret massivt i deres telekomtjenester, både ved at udvikle nye tjenester og ikke mindst gennem opkøb.


TAGS
5G

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S