Home » Transport » Jaguars elbil fås nu betydeligt billigere – spar over hundrede tusind
Jaguars elbil fås nu betydeligt billigere – spar over hundrede tusind

Jaguars elbil fås nu betydeligt billigere – spar over hundrede tusind

Share

Jaguar lancerer nu en 320 hk version af den elektriske I-PACE. Udover antallet af hestekræfter er den identisk med 400 hk versionen – men prisen er markant lavere

Som et af de få europæiske lande har Danmark fået lov til at sælge en særlig limited edition af Jaguars prisvindende elbil – Jaguar I-PACE. Den nye version hedder I-PACE 320. Som navnet indikerer er antallet af hestekræfter i bilen nu 320 mod normalt 400 hk.

“Vi er meget glade for, at vi er blevet udvalgt som et af de lande, hvor den nye Jaguar I-PACE 320 skal sælges. Det er et unikt og begrænset tilbud til de danske kunder, der vil have en premium elbil, med fantastisk design og sportslige køreegenskaber,og som er fuldt ud tilfreds med 320 hk. Uden at gå på kompromis med rækkevidde eller udstyr kan de spare 107.000 kroner. Jeg er sikker på, at den vil tiltrække nye kunder, siger Peter Veng Andersen fra Jaguar Land Rover i Danmark.

Mens den nuværende Jaguar I-PACE 400EV koster 676.900 kr. i S- version er prisen på den nye 320EV kun 569.900 kr. Det eneste, der adskiller de to modeller, er tophastighed, moment og accelerationen

Vi testede Jaguar I-PACE i foråret og hvis der var noget vi følte at man godt kunne skære lidt på, uden at den ville gå gevaldigt udover oplevelsen var det da også hestekræfterne. Læse vores test af I-PACE 400EV herunder:

Jaguar I-Pace [TEST]: Muskelbil til den modne drengerøv

Privatleasing er naturligvis også en mulighed – og her er førstegangsydelsen faldet til blot 19.995 kr. med en månedlig ydelse på 7895 kr., for S- versionen, mens SE versionen er 1000 kroner dyrere pr måned – men med samme udbetaling.

I 320 versionen er topfarten begrænset til 180 km/t – accelerationen fra 0-100 km/t stiger fra 4.8 – 6,4 sek. og drejningsmomentet falder fra 696 Nm til 500 Nm. Det er vel de færreste, der kommer til at mangle noget der. Og når det gælder rækkevidden, så er den identisk. Op til 470 km på en opladning alt efter udstyrsvariant.

Udover antallet af hestekræfter er den nye Jaguar I-PACE er identisk med I-PACE 400EV ModelYear 21.

Det vil sige, at den lanceres som standard med en 11 kW-oplader i bilen. Det giver mulighed for trefaset opladning, og dermed markant hurtigere opladning derhjemme.

Se også:  Volkswagens elektriske iD.4 er kåret som verdens bedste bil

Ved tilslutning til en vægmonteret boks på 11 kW kan man opnå en rækkevidde på 53 kilometer (WLTP) i timen, og en fuld opladning fra helt afladet tilstand varer nu kun 8,6 timer – ideelt til opladning ved bopælen i løbet af natten.

Er man på farten og har adgang til DC ladning – tilfører en oplader på 50 kW op til 63 kilometer på 15 minutter, mens en oplader på 100 kW tilfører op til 127 kilometer i løbet af samme tidsrum.

Denne elbil giver længst rækkevidde for pengene

Stærkt infotainmentsystem

Jaguar I-PACE er den første Jaguar, der er udstyret med det nye Pivi Pro-infotainmentsystem. Pivi Pro er lige så intuitivt at bruge som en smartphone, ligesom systemet er hurtigt og responsivt med forbedret elbils navigation, som kan vise dig, om ladestationer i nærheden er tilgængelige eller i brug, hvad prisen for opladning ved de enkelte ladestationer er, og hvor lang tid opladningen varer. Den virtuelle HD-instrumentgruppe på 12,3”, touchscreens** på 10” øverst og 5” nederst samt multifunktionelle, drejeknapper matcher en frisk, ren, moderne grafik for en intuitiv brugeroplevelse.

Den nye menustruktur gør navigering i systemet nemt, idet de funktioner, der bruges regelmæssigt, kan tilgås via startskærmen med blot et enkelt klik. Det nydesignede navigationssystem halverer antallet af trin, som kræves for at indstille en destination, så føreren distraheres mindre, ligesom kunderne nu kan zoome ud og ind på kortet med fingerbevægelser på samme måde som på en smartphone.

I-PACE fås også med en trådløs oplader til enheder (ekstraudstyr) under den “svævende” midterkonsol. Trådløs opladning omfatter også signalforstærkning, hvilket sikrer, at telefonens signal forbliver stærkt i længere tid.En Smartphone Pack med Apple CarPlay® er standardudstyr, hvilket også gælder Bluetooth-teknologi, der kan parre to telefoner samtidigt, så du altid har sikkerhed for at være opkoblet til internettet. Smartphone Pack omfatter også Android Auto og Baidu CarLife som standardudstyr afhængigt af anvendelighed på de enkelte markeder.

Kunderne behøver nu ikke længere bekymre sig om databrug eller købe et SIM-kort, idet I-PACE er udstyret med et integreret SIM-kort (eSIM) med dobbelt modem*** og gratis 4G dataplan, hvilket muliggør ubegrænset musikstreaming via Spotify, Deezer eller Tunin samt opdatering af kort, vejr, kalender og trafik samtidigt.

3D kamera og Clear Sight bakspejl

Ganske som man finder det på den nye Range Rover Evoque, så er udsynet i Jaguar I-PACE også forbedret markant med blandt andet Clear Sight bakspejl og 3D Surround Camera.

I kabinen forbedrer ClearSight-bakspejlet, at føreren altid har uhindret udsyn til vejen bag ved bilen, selv med tre personer på bagsædet eller bagagerummet på 656 liter fuldt lastet op til taget.

ClearSight anvender et bagudvendt vidvinkelkamera med forbindelse til en skærm med høj opløsning, der er indbygget i det rammeløse bakspejl i glas. En lille skiftekontakt på bakspejlet giver føreren mulighed for at skifte ubesværet mellem bakspejlets standardvisning og kameraets billedvisning.

Kameraet med høj opløsning er integreret i det tagmonterede antennemodul og virker under alle forhold, herunder svagt omgivende lys, og en beskyttende kant samt vandskyende coating hjælper med til at afvise vand og sikre, at kameralinserne altid er rene.

Frisk luft til alle

Alle personer i bilen nyder godt af det optimerede klimaanlæg, som sikrer, energieffektiv opvarmning eller afkøling af op til fire zoner uafhængigt. Ionisering af kabineluften er konstrueret til at fjerne allergener, og systemet omfatter nu også et filtreringssystem, der indfanger ultrafine partikler – herunder skadelige PM2.5-partikler – så passagerernes helbred og velbefindende forbedres. En vigtig fordel ved det nye filtreringssystem er kundernes mulighed for også at anvende I-PACEs system til forklimatisering (som optimerer batteritemperaturen) til at rense kabinen for allergener og ultrafine partikler, inden køreturens start, mens bilen oplades.

Lækre detaljer

Jaguar I-PACE er i sig selv en sportslig bil at se på, men nu kommer endnu flere detaljer, der gør bilen endnu ”skarpere”. Den nye, luksuriøse Bright Pack (ekstraudstyr) supplerer den nye kant på kølergrillen i Atlas Grey og fås til alle modeller i I-PACE-modelserien. Bright Pack fremhæver I-PACEs fantastiske design med en eksklusiv kølergrillindfatning i krom, sidespejlskapper i Atlas Grey, lister omkring ruderne i Satin Chrome og bagdiffuser i Atlas Grey. Den moderne Black Pack (ekstraudstyr) er optimeret med detaljer i Gloss Black på emblemerne bagpå.

Opdaterede eksteriørfarver omfatter nu farver såsom Caldera Red, Portofino Blue og Eiger Grey. Man kan også vælge mellem flere former for fælge, og der tilbydes nu for første gang et nyt 19” fælgdesign til I-PACE, som erstatter 18” fælge som standardudstyr på S-modeller.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
jaguar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S