Home » Transport » Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el
Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el

Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el

Share

Det er denne tilstand du skal vælge, hvis du vil klemme længst rækkevidde ud af bilen. Vores test blev udført med blandet kørsel, fra langsom bykørsel, bakket landkørsel og op til 130 kilometer i timen på motorvejen.

Her præsterede Kona electric lidt over 400 kilometer på en opladning. Det er mindre end de 484 kilometer, som 64 kWt-modellen er angivet til at levere, men det er ikke så mærkeligt, da motorvejskørsel trækker betydeligt mere end behersket bykørsel. Det er faktisk imponerende så tæt den kommer på det angivne, taget kørselsforholdene i betragtning. Det er en den mest pålidelige elbil vi har kørt i, når det gælder batteriangivelse. Hvis der står på displayet, at der er 200 kilometer tilbage, så kan du stole på, at der er 200 kilometer tilbage, hvis din kørsel foregår under almindelige by- eller landevejsforhold.

Se også:  Ny kinesisk elbil koster under 10.000 kroner
Halvsløv opladning

På opladning er den heller ikke fremme i skoene, sammenlignet med eksempelvis Tesla og flere af de dyrere elbiler. Den understøtter hurtig-opladning op til 100 kW. Har du adgang til en stander med denne styrke er bilen opladt til 80 procent på knap en time. Med en 43 kW stander, som er den mest udbredte “hurtigoplader” i Danmark, tager det cirka halvanden time at opnå det samme. Så du er altså nødt til at planlægge dine opladningen lidt, hvis ikke du vil strande på landets kedeligste ladestation, når du har familien med på langtur.

Det er stadig elbilernes største udfordring. Men de gode køreegenskaber og den lange rækkevidde taget i betragtning, gør Kona electric faktisk meget for at eliminerer dem. Mange ture vil kunne klares uden det reelt er nødvendigt at oplade undervejs. Vi kørte fra København til Falster og tilbage igen, med diverse smutture oveni, uden at opladning reelt var nødvendigt. Når det gælder rækkevidde så får du faktisk ikke mere for pengene end hos Kona electric, og i det hele taget er det imponerende hvad du her får af elbil for under 300.000 kroner.

Se også:  Prisfald på Audis elbil - spar halvtreds tusind kroner på e-tron 55

TAGS
elbil
elektriske transportmidler
hyundai
kona

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S