Home » Transport » Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el
Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el

Hyundai Kona electric [TEST]: Fuldfed familien-Danmark-bil på el

Share

Der er tænkt funktionelt hele vejen igennem, også i kontrolpanel og infotainment-system, som måske ikke er så high-tech, som i mange af de dyrere elbiler, men dejlig brugervenligt og med de funktioner man har behov for. Det indbyggede system fungerer fint, men der er også mulighed for Apple CarPlay og Android Auto.

Lydsystemet er ganske udmærket, men vi er langt fra den kvalitet du kan få i dyrere biler. Det er som om man ikke helt har korrigeret for den støj der trods alt er fra dækkenes friktion, når bilen drøner ud af motorvejen. Derfor kan især talebaseret lyd-indhold men også musik drukne lidt, selvom anlægget er godt skruet op.

Se også:  Nu kommer Teslas elektriske lastbil

Kørefunktionerne er heller ikke helt oppe i den mest avancerede klasse. Bilen er ikke så selvkørende som eksempelvis Tesla og Nissan Leaf, men der er adaptiv fartpilot og vejbane-assistent, så den holder dig sikkert (men ikke stabilt) på vejen, som en korrigerende sikkerhedsfunktion, og den bremser ned, hvis bilen foran dig gør det. Og det er det der reelt batter noget.

Bilen ligger solidt på vejen og er en fornøjelse at køre. Man har ikke forsøgt noget nyt og spændende her. Alle køreinstrumenter er efter bogen og mere eller mindre som man forventer. Motoren leverer en rigtig fornuftigt ydelse på 204 hk, og der er endda mulighed for at få trækkrog på bilen.

Se også:  Audis nye elbil kommer til Danmark i starten af næste år - kan forudbestilles nu
Flot rækkevidde

Du kan vælge tre køretilstande, Eco, Comfort og Sport. Sidstnævnte giver en imponerende accelerationen og rap respons, mens Comfort er mere moderat. Til den praktiske dagligdags- og feriekørsel, er Eco dog et rigtig glimrende valg. Her reagerer Kona electric mere eller mindre som en god benzinbil, med behersket acceleration, men tilpas turbo i gaspedalen, når der skal overhales på landevejen.

TAGS
elbil
elektriske transportmidler
hyundai
kona

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S