Home » Smart hjem » Hydroponik: Få styr på planterne
Hydroponik: Få styr på planterne

Hydroponik: Få styr på planterne

Share
Grønt ftp-arbejde

Før vi går videre, skal vi kaste et blik på den første kommando, der er en fundamental ftp-overførsel. Vi giver filen navnet send.sh eksekverbare rettigheder, så går resten af sig selv.Husk også altid, at filen skal være eksekverbar, således at den kan køre. Se på kommandoen herunder og den kodeblok, der bliver vist efter den. Efter at vi har set på de to stumper kode, forklarer vi ftp-processen, der udfører den samme handling som et værktøj som Filezilla, men det sker automatisk.
chmod +x /var/lib/motion/send.sh
#!/usr/bin/env bash

PASSWORD=Member111

HOST=’ftp.example.com’
USER=’member@members.example.com’
FILE=’lastsnap.jpg’

cd /var/lib/motion
ftp -n $HOST <<END_SCRIPT
quote USER $USER
quote PASS $PASSWORD
binary
put $FILE
quit
END_SCRIPT
exit 0

I dette script henviser den universelle shebang-linje (#!) foroven den fil til bash-interpreteren. Derefter kommer typiske detaljer om brugernavn og kodeord, som gør det muligt for filen at flytte til en anden server. Dernæst skifter kommandoen cd til den mappe, hvor filen befinder sig – i dette tilfælde mappen /var/lib/motion. Den næste kommando er den afgørende. Det er den ftp-kommando, som kaldes fjernværten.

Se også:  Globale virksomheder går sammen om fælles IoT-standard til smarte hjem

Quote-kommandoerne lader ftp gå forbi. De tilføjer et brugernavn og et kodeord manuelt og bruger dem, vi har anført i filen til forbindelsen.Hen mod slutningen er binary-kommandoen indlysende: Den foretager overførslen binært. Kommandoen put er nødvendig for at flytte filen. Når script kører, er det slut.Linjen nedenunder er der et cron-job, som kører scriptet send.sh hvert minut og sender det seneste billede til en fjernserver på example.com. Ftp-brugeren bliver oprettet på fjernmaskinen, og software som Cpanel gør det muligt for os at håndtere ftp-brugere og kodeord.
*/1 * * * * /var/lib/motion/send.sh > /dev/null 2>&1

Den samme procedure kan man bruge til at sende fil sensor.txt, som registrerer sensoraflæsningen. Forskellen er, at filen sensor.txt ligger i mappen /var/www/html. Således er filnavnet og stien de eneste ændringer, vi skal indføre i forhold til den send.sh-fil, vi har berørt ovenfor, og de overførselsmetoder, der nu følger. Alt, hvad vi skal gøre, er at bruge Linux-shell-kommandoen cp til at lave kopier af send.sh-filen og ændre stien og filnavnet. Dernæst kopierer vi cron-jobbet for at overføre filen og få filnavn og sti til at blive ændret der såvel.

Hver søjle har stabelpotter. Hver rummer fire planter, og søjlerne kan rumme mlm. to og seks stablede potter, afhængigt af planter.

Curling med kanadiere

Lad os nu kaste et blik på de andre metoder til filoverførsel, idet vi bruger curl og scp.
*/1 * * * * /usr/bin/curl –ftp-ssl -T “/var/lib/motion/last
snap.jpg” -k -u “member@members.example.com@
example.com:Member111” “ftp://example.com”

Sikker kopiering

*1/ * * * * scp /var/lib/motion/lastsnap.jpg pi@ipaddress:/
tmp
*/1 * * * * scp -r /var/lib/motion pi@ipaddress:/tmp

Den sidste kommando sender hele mappen, som hurtigt kan blive uoverskuelig, fordi der kommer et nyt fotografi med 100 sekunders mellemrum. Det kan være fristende at sende hele mappen, men det er muligvis ikke altid en praktisk løsning, fordi vi sandsynligvis gerne vil fjerne overflødige filer på dette tidspunkt.

På fjernserveren bliver en enkelt webside brugt til at vise det seneste billede og de seneste sensordata. Den kode bliver vist som det næste. Filen sensor.txt bliver kun gendannet to gange om dagen, når pumpetimeren er i gang på det hydroponiske system, og det er her, vi opnår fugtsensor-aflæsningen.

For at gøre dette anlæg idiotsikkert kan man vente mellem en halv og en hel time, efter at pumpen er i gang, med at aflæse målingerne. På den måde sikrer man sig, at der er rigeligt med fugt omkring sensorerne. Hvad billedet angår, bliver det opdateret hvert minut, og det betyder, at man næsten ser det i realtid, når man ønsker det.
<img src=”lastsnap.jpg” width=”320” height=”240″/>

<?php
foreach(file(‘sensor.txt’) as $on_off) {
//echo $on_off. “\n”;
}
echo $on_off;
if($on_off == 1){
echo “<br/>It is off”;
}else{
echo “<br/>It is on!<br/>”;
}
?>

Sådan får du grønne fingre

Så er vi efterhånden ved vejs ende. Vi har de redskaber og teknikker, der skal til for at lave en havemonitor og iagttage havens status fra et hvilket som helst sted i verden. Teoretisk set kan man udvide sin have til mange andre steder og holde øje med hele historien fra den anden side af jordkloden. Held og lykke med dit havearbejde.

Her ser vi forfatteren og hans planter på en varm sommerdag. Hvis sommeren nogensinde igen kommer til Danmark, skal køkkenhavens hydroponiske planter have næring mindst tre gange om dagen. Og det hele bliver styret af en timer.

TAGS
have
hydroponik
smarte hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S