Home » Smart hjem » Hydroponik: Få styr på planterne
Hydroponik: Få styr på planterne

Hydroponik: Få styr på planterne

Share

Lider du af grønne fingre? Så kan du lade Alt om DATA lære dig at holde styr på din have med billeder, video og en fugtigheds-måler. Og Raspberry Pi, naturligvis

Nu skal vi i gang med at dyrke sund, hydroponisk (eller økologisk hydroponisk) mad ved hjælp af en Raspberry Pi. Hydroponik har mange fordele i sammenligning med andre og mere konventionelle metoder til fødevarefremstilling. For eksempel hurtigere vækst og bedre udnyttelse af vand. Planter optager deres 17 essentielle næringsstoffer i flydende form, og den hydroponiske metode gør det muligt for gartnere at tilføre en præcist afmålt kost til deres afgrøde, samtidig med at de til rodzoden bruger et sterilt medium, der ikke indeholder sygdomsfremkaldende stoffer som E. coli og salmonella.

Nu er der sikkert nogle blandt læserne, der undrer sig over, hvad en Raspberry Pi har at gøre med hydroponik eller økologisk hydroponik. Men sagen er, at den er så nyttig en enhed, at den kan løse to opgaver: overvåge haven på afstand via et webcam og måle fugtighedsniveauer. Linux-teknologi og dyrkning af grøntsager er emnet for denne guide, men vi skal også kort forklare havens indretning og gødningsproceduren. På den måde kan du se, hvordan det hele hænger sammen.

Der er ingen mangel på webcams, der er lige til at bruge. Vi bruger Logitechs C170 og C270, men der er mange andre gode at vælge imellem på markedet. Når det gælder måling af fugtighed, vil vi bruge en Soil Moisture-sensor fra Mod My Pis website (http://bit.ly/soil-moisture). Enheden er billig, og konfigurationen tager kun få minutter. Den skal forbindes med Raspberry Pis GPIO-pins, og den anden ende stikker man ned i potten.

Med hensyn til adgangen til den opdaterede vandingsstatus, inddrager vi to metoder. Den ene bruger vores Raspberry Pi som webserver; den anden har adgang til en website-adresse.

Gro en webserver

Lad os antage, at vi ikke har en fjern-webkonto til filoverførsel. Ikke noget problem: Vi kan bruge vores Raspberry Pi og få adgang til den gennem en browser via en ip-adresse. Alle planer for hjemme-internet begynder med en ip-adresse. Nogle er faste, mens andre er statiske.

Se også:  Verdens første batteridrevne motorsav med varme i håndtaget

Vi kan se vores ip-adresse ved at åbne routersoftwaren. En nemmere løsning består imidlertid i at besøge http://myipaddress.com, hvor vi kan få alle de oplysninger, vi har brug for.Når vi kender vores ip-adresse, kan vi skrive den ind i browseren og se streamen. Bemærk, at port-fremsendelse er nødvendig, når vi skal se webindholdet på afstand ved hjælp af vores ip-adresse. Dette kan man konfigurere med et routerlogin.

om vi nævnte i artiklens begyndelse, bruger vi Soil Moisture-sensoren til at holde øje med vandingen. Vi begynder med at forbinde sagerne. Når vi skal samle fugtsensoren, slutter vi den til tre GPIO-pins på vores Pi: GPIO 17, strøm og jord. Bagefter forbinder vi sensorkortet til fugtmålerens metalplader. Alle delene er med i sættet. Illustrationen herunder viser, hvordan det hele skal samles.

Når alt er forbundet, kan enheden med det samme måle fugtighed. Alt, hvad vi skal gøre, er at stikke den i jorden og vande en plante. Hvis enheden finder fugt, tænder to lamper. Hvis det ikke er tilfældet, lyser kun én lampe. Ifølge standardindstillingen er outputtet digitalt, og enheden bruger en simpel tænd/sluk-procedure til at måle fugt. Med lidt tid og anstrengelse kan vi få denne enhed til at fungere med analogt output. Men i denne guide holder vi os til det enkle.

Denne enhed kan konstatere, når der bliver hældt frisk vand på planten. Men så begynder det at knibe. Efter en times tid, når vandet er løbet af, slukker fugtmålingslampen. Nå: Hvis denne artikel sigtede på stueplanter, og lyset går ud en time efter vanding, hvad hjælper det så, hvis vi kun har brug for at vande dem en gang om ugen? Ikke meget, sandt at sige. Men da denne artikel imidlertid handler om hydroponik, er løsningen glimrende, fordi planterne skal have næring en eller to gange om dagen. Derfor kan vi nemt arbejde med måling på dette niveau, og enheden vil fungere lige så godt som alle andre. Man kan styre vandmålingen på afstand, fordi vi kører en timer, som daglig giver planterne næring med en pumpe.

Se også:  Verdens første batteridrevne motorsav med varme i håndtaget

Et afgørende aspekt ved dette projekt er, at vi bruger cron til at tjekke outputtet som enten tændt eller slukket. Hvis det konstaterer, at det er tændt, modtager vi en meddelelse. På den måde kan vi vide, om der bliver vandet eller ej.  Hvis vi er på farten, og vi modtager en meddelelse på det forventede tidspunkt, kan vi være trygge i forvisningen om, at vores planter ikke sygner hen. Denne meddelelse er navnlig nyttig ved dagens sidste vanding, så vi kan sove godt og ikke behøver at tilkalde nogle til at tage sig af planterne.

Motion i haven

Vi lægger ud med at dykke ned i opsætning og detaljer ved planteovervågning. For at kunne gøre det, installerer vi simpelthen Motion med denne kommando:

sudo apt install motion

Efter at Motion er installeret, skal vi redigere filen /etc/motion/motion.conf. Når den er åbnet i vores sædvanlige yndlingseditor, skal vi blot udskifte et enkelt ord – for eksempel bliver ‘on’ til ‘off’. På trods af at linjernes rækkefølge er spredt igennem filen, viser opregningen herunder, hvordan disse linjer bør se ud. Hvis vi bruger Vim-editoren, kan vi bruge skråstreg og efterfølgende ord ved at trykke Enter til at finde den relevante linje, der indeholder det eller de ønskede ord (eller med enhver anden fornuftig editor Ctrl+f– (red.)

daemon on

width 640

height 480

framerate 5

ffmpeg_output_movies on

snapshot_interval 60

stream_localhost off

webcontrol_localhost off

vi /etc/default/motion

start_motion_daemon=yes

Borset fra det vil vi sikre os, at det starter automatisk ved genstart:

update-rc.d motion enable

Det næste skridt består i at tilføje en Apache-webserver og php, hvis de ikke findes på din Pi. Php bliver brugt, hvis vi sender filer til en fjernserver og til det enkle script, vi bruger til at styre vandingen. Under installationen skal du huske at skrive Y og trykke Enter for at gennemføre installationerne.

sudo apt-get update

sudo apt-get install apache2

sudo apt-get install php7.0 php-pear

ibapache2-mod-php7.0 php7.0-mysql

sudo apt-get install php7.0-curl php7.0-json

php7.0-cgi H

vis vi nu genstarter Pi og åbner Pis netværksadresse såsom 192.168.1.777:8000, bør vi se en live-stream.

TAGS
have
hydroponik
smarte hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S