Home » Bundkort » Hybridgrafik på Moder-brættet
Hybridgrafik på Moder-brættet

Hybridgrafik på Moder-brættet

Share

AMD har måske ikke haft så meget medvind i sejlene på det sidste, men vi har fået tilsendt en interessant chipsæt/processor-kombination, der skriger på mediecenteranvendelse

Som sagt har vi med en samlet platform at gøre, der i bund og grund består af tre hovedbestanddele, og som har et fælles overordnet tema kaldet ATI Hybrid Graphics teknologi. Der er nemlig bestemte krav for at en platform kan anvende ATI Hybrid Graphics-teknologi.

For det første skal bundkortet baseres på AMD’s 780G chipsæt, hvilket det medsendte Gigabyte GA-MA78GM-S2H også er. For det andet fungerer Hybrid Graphics kun med bestemte ATI-grafikkort, nemlig ATI Radeon HD2400- eller Radeon HD3400-serierne. Det tredje og sidste element i platformen er ikke obligatorisk i den forstand, at det skal være en bestemt processor.

Men den bestod i vores tilfælde af en AMD Athlon X2 4850e dual core-processor. Det er en sparsommelig processor med en maksimal termisk ydelse på 45 watt. Grafikkortet, der fulgte med sættet, var et passivt kølet Radeon HD3850 med 256MB GDDR2 ram. Endelig var der 2GB Corsair XMS2 6400 ddr2 ram i form af to 1GB rammoduler. Oven i dette kastede vi Windows Vista Home Premium 32 bit.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Intel-bundkort der rykker

AMD Hybrid Graphics

Dækker over en samling teknologier, der kan udnytte flere gpu’er, levere automatiske strømbesparelsestilstande for grafik og endelig multiskærmsfunktionalitet. ATI Hybrid CrossFireX-teknologi tillader, at AMD 780G-chipsættets integrerede grafik simultant kan arbejde sammen med det, i et PCI-E slot, monterede grafikkort. Herved kan ydelsen hæves i forhold til, hvis grafikkortet skulle gøre alt arbejdet alene. Det kræver dog, at computeren anvender operativsystemet Windows Vista.

ATI PowerPlay anvender strømbesparingsprofiler, der dynamisk kan justere strømforbruget til lavt, medium eller højt niveau alt efter behov for grafisk ydelse. PowerPlay kræver ikke, at tilstedeværelsen af både integreret og monteret grafikkort. ATI SurroundView understøtter op til fire uafhængige computerskærme, når det det intergrerede grafikkort kombineres med et monteret grafikkort. Hvert ekstra monteret grafikkort gør, at der understøttes to eller flere uafhængige skærme mere.

AMD 780G chipsæt

Dette chipsæt indeholder blandt andet den integrerede ATI Radeon HD3200-grafikchip med understøttelse af DirectX10. Denne er i realiteten en modificeret rv610-kerne, der sidder i ATI’s Radeon HD 2400-serie. Grafikdelen kører med 500MHz hastighed og råder over 40 streamprocessorer og lægger beslag på 128MB, 256MB eller 512MB systemhukommelse. PCI-E 2.0 understøttes også ligesom HyperTransport 3.0 og Cool’n Quiet 2.0. ATI Avivo HD-teknologien er billed- og videoprocessering, der skal sikre gnidningsløs afspilning af HD-DVD- og Blu-ray-indhold.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Hdmi og DVI med hdcp er ligeledes en del af chipsættet. Hertil kommer understøttelse af de førnævnte teknologier. Chipsættet er kendetegnet ved at være fremstillet ved hjælp af 55nm produktionsteknologi. Set over et er der her tale om et meget moderne chipsæt med et hidtil ukendt grafisk potentiale.

AMD Athlon X2 4850e

AMD valgte at levere platformen med en AMD Athlon X2 4850e dual core-processor, hvilket i første omgang kan virke underligt, da deres nyeste skud på stammen hedder Phenom. Men når vi kigger nærmere giver det god mening. Der er tale om en sparsommelig processor fremstillet i 65nm-produktionsteknologi, men som blot en TDP på 45 watt. Altså en meget sparsommelig processor, der dog alligevel opererer ved 2,5GHz. Sammen med AMD 780G-chipsættet burde den borge for et sparsommeligt og støjsvagt system, der samtidigt vil være specielt egnet i forbindelse med multimedieopgaver.


Gigabyte GA-MA78GM-S2H
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Tæt på at være det optimale mediecentersystem, småt og støjsvagt med tilstrækkelig grafisk ydelse til det meste.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
bundkort
gigabyte
hybrid
Mediecenter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S