Home » AOD Pro » Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden
Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden

Hybride arbejdspladser udfordrer it-sikkerheden

Share

Ansatte der arbejder hjemmefra, har ikke fokus nok på sikkerheden, og derfor stiger antallet af succesrige phishing-angreb, lyder konklusionen i en ny rapport, der leverer en række opsigtsvækkende fakta

Det er rart at kunne arbejde hybridt – altså veksle mellem kontoret og hjemmet som arbejdsplads. Men det kræver også nye vaner, for ellers er sikkerheden truet.

HP Inc. har netop offentliggjort den nye HP Wolf Security rapport, og den viser at stigningen i hybride arbejdsformer har påvirket, hvordan vi opfører os foran computeren.

Nye krav til it-folk

Det giver udfordringer for virksomhedernes it-afdelinger, der skal håndtere sikkerhed på en helt ny måde.

Rapporten afslører, at trusselsniveauet er stigende, fordi hackerne har stadigt mere held med at omgå sikkerhedsforanstaltningerne gennem phishing-angreb. Det er dyrt for virksomhederne.

Se også:  Nyt EU-sikkerhedsdirektiv kan blive en dyr omgang for nogle virksomheder

Ifølge rapporten er omkostningerne til virksomhedernes sikkerhedsforanstaltninger steget med 52 procent over de sidste 12 måneder.

Udgiften skyldes et øget tidsforbrug for at modgå sikkerhedstrusler, der er nødvendiggjort af den måde vi opfører os ved computeren, når vi arbejder hjemmefra.

Klikker på phishing-link

Rapporten fastslår, at 70 procent af alle de medarbejdere der har klikket på og interageret med et phishing-link på deres hjemmearbejdsplads, ikke har rapporteret det til deres it-afdeling. Årsagen er, ifølge rapporten, at det var for besværligt (20 procent), eller at medarbejderne frygter repressalier (12 procent).

Udover at opføre sig anderledes på virksomhedernes udstyr, så både køber og implementerer de ansatte it-udstyr uden om virksomhedens it-afdeling.

Medarbejderne køber selv

Hele 45 procent skulle have købt og implementeret it-udstyr såsom pc’er og printere til hjemmekontoret i løbet af det eneste år.

Se også:  Under halvdelen af danske virksomheder er stærkt beskyttet mod e-mail-svindlere

Samtidig siger hele 68 procent, at sikkerhed ikke indgik i deres overvejelser ved indkøbt af det nye udstyr, og 43 procent oplyser, at de ikke har inddraget deres it-afdeling i installation af det nye udstyr.

Det har gjort it-afdelingerne travle, for 74 procent af it-afdelingerne fortæller, at de har oplevet en stigning af antallet af medarbejdere, der har interageret med ondsindede phishing-links eller vedhæftede filer inden for det sidste år.

40 procent af de kontoransatte i alderen fra 18-24 år har klikket på ondsindede links, og 49 procent oplyser, at det er sket mere, efter at de har fået hjemmearbejdspladser.

Hele rapporten kan læses her.


TAGS
hybrid arbejdsplads
phishing
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S