Home » Bærbar computer » Hybridcomputer uden kompromisser
Hybridcomputer uden kompromisser

Hybridcomputer uden kompromisser

Share

Kan man få både Ultrabook og tablet i samme enhed uden at slække på hverken design eller ydelse? Det forsøger Asus at bevise med Transformer Book Chi

Hyrbridcomputeren er en smart og fleksibel løsning, hvis man ønsker både en fuldt fungerende bærbar med tastatur samt en touchstyret tablet. Som oftest medfører 2 i 1-formatet dog visse kompromisser – enten bliver designet kluntet eller også ydelsen lav.

Med Transfomer Book Chi T300 har Asus forsøgt at skabe en hybridcomputer, som ikke går på kompromis med hverken det ene eller det andet.

Gennemført kvalitet

I laptop-tilstand har vi at gøre med en maskine, der fuldt ud berettiger sig til titlen som Ultrabook. Tykkelsen er 16,5 mm og vægten 1,42 kg. Således er den nem at klemme i tasken. Maskinen er skabt i aluminium og har et stilrent og raffineret design.

Der er gode solide taster på tastaturet, og touchpad’en er ligeledes af høj kvalitet. Tilkoblingen sker via Bluetooth, som aktiveres med en dedikeret knap. Det giver den fordel, at du kan bruge tastaturet, selv om det ikke er klikket sammen med skærmen. Umiddelbart er det dog svært at se nytten heraf, da tastaturet er en nødvendighed for at skærmen kan stå oprejst i en brugbar position. Samtidig gør den trådløse tilkobling, at man skal vente et øjeblik, før man kan bruge tastaturet, hvis maskinen har slumret.

Se også:  Asus Zenbook 14 [TEST]: Kompakt sprinter til spotpris

Både som bærbar og som tablet er Transfomer Book Chi blandt de tyndeste på markedet.

Uden tastaturet udgør Chi en af de tyndeste Windows-tablets på markedet. Med en tykkelse på 7,6 mm og en vægt på 720 gram er der dog langt ned til iPad Air, men skærmen er så til gengæld et par tommer størrre.

Flot skærm

Helt nøjagtig måler skærmen 12,5”. Billedet står rigtig flot. Der er smæk på farverne, god lysstyrke, fine betragtsningsvinkler og ikke alt for megen genskin.

Den høje opløsning på 2560 x 1440 pixel (WQHD) sikrer et skarpt og finkornet billede, som er en fornøjelse til film og foto, men gør også, at skrivebordsikonerne kan blive lidt små (hvis ikke man går ind og sætter opløsningen lidt ned).

Kræfter til det meste

Hybridcomputere er ofte forsynet med processorer fra den knap så kraftfulde ende af sortimentet. Chi kommer derimod med en af de nye Core M-chips fra Intel i en kaliber, man vil kunne forvente at finde i en god notebook.

Helt oppe i de øverste luftlag er vi ikke, men ydelsen bør fuldt kunne tilfredstille enhver, der ikke har behov for ekstraordinær power til spil og videoredigering. 8 GB ram sikrer godt med overskud til multitasking, mens en ssd gør systemet smidigt.

Se også:  Asus ROG G15DH [TEST]: Spil og lir for hele galleriet

Den indbyggede kapacititet på 128 GB kræver dog en sparsommelig omgang med lagerpladsen, men heldigvis kan den nemt udvides med SD-hukommelse via kortlæseren i bunden af skærmen.

Små stik

Et design så slankt som dette sætter nogle fysiske begrænsninger. Eksempelvis har det ikke været muligt at klemme hverken USB-porte eller HDMI-udgang af fuld størrelse ind i maskinen. Men så er det jo godt at disse tilkoblinger findes i mikroformat. Dem gør Asus brug af, omend producenter har været lidt fedtet med mængden.

Foruden kombineret mini-jack-indgang til hovedtelefoner og mikrofon, er der en USB 3.0-port i mikroformat samt en microHDMI-udgang. Der følger desuden en adapter med, så man kan gøre microUSB-porten til en USB-port af fuld størrelse.

Stort set uden svagheder

Chi lader ikke meget tilbage at ønske, hvad enten man søger en slank Ultrabook til arbejde og skriveri eller en håndterbar tablet til internet og underholdning.

Vi kunne godt have brugt et par USB-porte mere og undværet den trådløse tilkobling af tastaturet, men ellers er der ikke meget negativt at sige om Transformer Book Chi, som takket være et raffineret design og komponenter af høj klasse, leverer en god oplevelse uanset, hvordan man bruger den.


Asus Transformer Book Chi T300
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Asus har på fornem vis formået at kombinere let kvalitetsdesign med store computerkræfter. Uanset om du bruger Chi som en Ultrabook til arbejde eller en slank tablet til underholdning, kommer du ikke til at mærke de store kompromisser.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus
Hybridcomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S