Home » Bærbar computer » Hybrid netbook
Hybrid netbook

Hybrid netbook

Share

Der skal tilsættes en ekstra besparende atom-processor, et
stort batteri og afrund det med at tilsætte SSD og en harddisk. Sælg det dyrt,
og man har en MSI hybrid

Noget skal ske, netbooks ligner hinanden for meget. Der skal variation til, synes MSI at have tænkt, da de fostrede ideen med Wind U115-010NE. Og vi kan kun give dem ret, det er rart med en afveksling fra den stadige strøm af meget tæt beslægtede netbooks. Spørgsmålet er så, om MSI har vendt kogebogen rigtigt, da de bryggede Wind U115-010NE sammen. Det er det, vi på Alt om DATA har kigget nærmere på.

Der er forskel

MSI Wind U115-010NE skiller sig på overfladen ikke ud fra mængden. Der er tale om en netbook med skærmstørrelsen 10”, der har en skærmopløsning på 1024×600 pixel og anvender LED baggrundsbelysning.

Processoren er en Intel Atom Z530 på 1,6GHz, det er nominelt samme hastighed, som den i netbooks ofte anvendte Atom N270 processor. Forskellen er, at TDP ligger en anelse lavere for Atom Z530 med 2 watt mod 2,5 watt for Atom N270. Grafikdelen varetages af Intels GMA500 integrerede grafikløsning.

Hukommelsen er på 1GB, og operativsystemet er Windows Home Edition. Ikke noget at falde i svime over, det er, som det skal være. Dog er der forskelle, for systemdrevet i denne netbook er nemlig en SSD (Solid State Drive). Flash-drevet, hvorpå Windows er installeret, er på 8GB, den suppleres af en traditionel harddisk på 160GB fra Western Digital til datalagring.

Se også:  MSI Infinte X [TEST]: En gamer med kontorpotentiale

Super batterilevetid

MSI Wind U115-010NE er helt tydeligt skruet godt sammen, chassiset er urokkeligt, skærmrammen er ligeledes meget solid. Wind U115-010NE hører derfor ikke til blandt de tyndeste på markedet.

Vægten ligger på 1,17kg for denne udgave, der har et seks celles batteri med en kapacitet på 4400mAh. Batteriet rager ud forneden og danner en fod bagtil, så Wind U115-010NE hælder forover stående på et plant underlag.

Det store batteri og den sparsommelige cpu sender Wind U115-010NE op i superligaen, når det er batterilevetid, der tales om. Hele 5 timer og 34 minutter klarede Wind U155-010NE i klassiske test i Battery Eater 2.70. Det er voldsomt meget, fordi testen er foretaget ved normal strømspareindstilling. I ordinær brug vil en batterilevetid på 7 timer garanteret være inde for rækkevidde.

Andre værdier

Batterilevetiden skal være i orden, men alt udenom skal også. Skærmen betyder også en hel del, og Wind U115-010NE har en god en af slagsen. Den er praktisk ved ikke at være følsom over for refleksioner.

Tastaturet er også udmærket med mellemlang vandring, og trods den ikke har kort vandring, føles tastaturet dejligt fast og stabil ved brug. Der findes dog netbooks derude, der har større tastatur, så hvis det står meget højt på listen, er det selvfølgelig et minus. Touchpad er noget lille og indeholder ingen avancerede funktioner.

Se også:  MSI Stealth15M [TEST]: Grafikmonster i diskret design

Trådløst internet findes i form af 802.11b/g/n og via Bluetooth 2.1. LAN-netværk understøttes med 10/100Mbit/s hastighed. Ellers er der 4-in-1 kortlæser, 3 styk usb 2.0-porte, VGA udgang samt hovedtelefonudgang og mikrofonindgang.

Hastigheden

Processorens hastighed ligger på linie med de fleste netbooks, ifølge SiSoftware Sandra, 4GIPS og 3,36Gflops. Det store spørgsmål er, hvorvidt den 8GB SSD forbedrer brugeroplevelsen væsentligt.

Det kan ikke nægtes, at Windows starter lidt hurtigere, end hvad vi er vant til. Dog er der ikke meget mere end 1GB ledig, så andre programmer kan ikke nyde godt af det. Og i det hele taget er forskellen mellem SSD og harddiskens ydelse ikke så voldsom, som man skulle tro.

I HD Tune 3.50 Pro måltes en gennemsnitlig læsehastighed på 53,4MB/s for SSD og 45,8MB/s for harddisken. Søgetider er dér, hvor SSD står stærkest med 0,8ms imod 16,8ms. Det skal til gengæld siges, at SSD er meget mere stabil, hvad overførselshastighederne angår, det svinger ikke så meget som på harddisken.


MSI Wind U115-010NE
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Netbook af den mere avancerede slags, den har virkelig lang batterilevetid, hurtigt trådløst netværk og en fornuftig skærm. Dog driver SSD prisen meget i vejret, spørgsmålet er, om det er ekstraprisen værd

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
MSI
netbook
notebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S