Home » Bærbar computer » Hybrid bærbar med flot skærm og meget lang batterilevetid
Hybrid bærbar med flot skærm og meget lang batterilevetid

Hybrid bærbar med flot skærm og meget lang batterilevetid

Share

Fleksibilitet, mobilitet og en virkelig god batterilevetid er samlet under et i denne 11,6″ hybride bærbare computer

Mobilitet er et af de helt store modeord indenfor it-verdenen i dag. Det er ikke så sært, fordi mulighederne for at kunne arbejde eller lade sig underholde, hvor end man befinder sig, er større i dag end nogensinde før.

Der findes et bredt udvalg af mindre bærbare computere, tablets samt smartphones, der alle er egnede til at udfylde hver deres del af brugerens samlede behov for mobil it-adgang.

En særlig niche er de hybride bærbare computere eller 2 i 1-bærbare, som de også betegnes, hvor begreberne kombineres ved, at de fungerer både som traditionelle bærbare og kan anvendes som en tablet. De findes i udgaver, hvor skærmen kan roteres eller drejes, og som derved giver brugeren adgang til tablet-lignende betjening.

Men de findes også i udgaver, hvor skærmdelen kan tages af og anvendes selvstændigt som en tablet. MEDION AKOYA P2212T MD99333 tilhører sidste kategori. Der er tale om en 11,6″ hybrid bærbar med Windows 8.1, der kan købes i danske ALDI forretninger fra onsdag den 26. februar 2014 til en meget fordelagtig pris af 2999 kroner.

To i en

MEDION AKOYA P2212T MD99333 er en lille bærbar computer, hvis største force er, at den for et sammenligneligt meget beskedent beløb giver brugeren adgang til to forskellige brugerscenarier. Den lille 11,6″ bærbare computer fungerer lige så godt, når man anvender den som tablet, som når man anvender den som en traditionel bærbar computer.

Det er ikke den letteste bærbare 11,6″ bærbar med en samlet vægt på 1,7 kg. Her ligger den i hvert fald 200 til 300 gram over mange sammenlignelige bærbare. Det har selvfølgelig delvis sin forklaring i de konstruktionsmæssige udfordringer ved at lave en bærbar, hvor selve computerdelen befinder sig i skærmdelen som på MD99333.

Man kunne få det indtryk, at tablettens andel af MD99333 er tungere end tastaturdocken, fordi MD99333 har en tendens til at virke en anelse top tung, når den anvendes i bærbar tilstand. I realiteten vejer tabletten 840 gram, mens tastaturdocken vejer 860 gram.

Tykkelsen er i bærbar tilstand også større end hos de slanke bærbare, der er så mange af på markedet i dag. Den er dog stadig let at tage med og kan være i de fleste tasker. Samtidig med det kan man anvende den som en tablet uden at skulle tage tastaturdocken med, hvis man skulle ønske det.

MD99333 består af to dele, en tabletdel der er selve computerdelen, som indeholder det meste af hardwaren, samt en tastaturdock der består af et tastatur med touchpad og en 500 GB harddisk og et supplerende batteri. Dette bevirker, at batterilevetiden er længst i bærbar tilstand. Tastaturdocken rummer også et par ekstra USB 2.0-porte. Det er også her, at opladeren til MD99333 tilsluttes, man kan således sagtens tage tabletdelen med alene, men skal MD99333 oplades, er man nødt til at montere tabletdelen i tastaturdocken.

Tablet og tastaturdock adskilles uproblematisk med et snuptag ved at trække i en skyder.

Nærmere om hardwaren

MEDION MD99333 er udstyret med en firkernet Intel Celeron N2920 processor på 1,86 GHz, hvor hastigheden kan øges til 2.00 GHz, hvis det er nødvendigt. Hyper Threading understøttes ikke.
Grafikken klares af Intels HD Graphics, der i denne konfiguration har en maksimal dynamisk frekvens på 844 MHz.

Der er tale om en meget sparsommelig processor med en samlet maksimal TDP på 7,5 watt. Set i forbindelse med brug i en tablet, er der dog tale om en stærk processor. I bærbar sammenhæng er den ikke så kraftig, men på den anden side så scorer MD99333 17,00 GOPS (giga operationer per sekund) i SiSoftware Sandra aritmetiske cpu-test.

Det er ikke en høj score for en firkernet processor, men det er hurtigt nok til, at man uden problemer kan afvikle kontoropgaver, surfe og anvende denne hybride bærbare til underholdningsformål.

Man mærker mest til, at MD99333 ikke er så kraftig i forbindelse med start af større programmer som eksempelvis enkelte af de benchmarkprogrammer, vi anvender. Her kan man godt vente lidt på, at programmet loades, uden at det dog er voldsomt.

Der anvendes 2 GB DDR3L ram (Ikke 4 GB ram som det først blev angivet ved en fejl, det beklager vi), og som det er nævnt tidligere, så har hver del sin eget drev til lagring. Tabletten har indbygget 64 GB flash, og tastaturdocken har som sagt en harddisk på 500 GB. I bærbar tilstand er der adgang til begge drev, det er forståeligt nok da flash-hukommelsen samtidig huser operativsystemet. I adskilt tilstand er der ikke adgang til tastaturdockens harddisk.

Til gengæld kan det glæde, at MD99333 er udstyret med 802.11ac netværksunderstøttelse, så man kan koble sig til de nyeste netværk uden hastighedsnedsættelse.

Man får i det hele taget fornuftigt med features, når man tager i betragtning, at man får en tablet og en bærbar computer i samme enhed for 2999 kroner, ikke mindst så har tabletdelen ganske flotte tilslutningsmuligheder for typen. Afbryderknappen findes i øverste venstre hjørne, der er indbygget volumenkontrol samt audio-output.

Tabletten byder også på en USB 2.0-port, en USB 3.0-port, en microHDMI-udgang samt en microSD-kortlæser til SD/SDHC og SDXC-hukommelseskort. Tastaturdocken har yderligere to USB 2.0-porte. Set under et er det en ganske flot pakke specielt til prisen.

Vi har målt ydelsen med PCMark 7. Her scorer MD99333 2179 PCMarks, hvilket er ganske fornuftigt for en bærbar/tablet kombination, der jo ikke er beregnet til de tungere opgaver.

Overbevisende i brug

MD99333 er rørende billig, når man tænker på, at man får to funktioner i samme enhed, som altid kan det få en til at tænke, at der må være sparet på vigtige felter for at få prisen ned, hvor den er. Men ærlig talt så er det samlede billede meget positivt, selv om der er enkelte ting, der kunne være anderledes.

I brug som tablet er vægten på 840 gram selvfølgelig noget højere end, hvad brugere af 10ˮ eller i endnu højere grad 7-8ˮ-tablets må sidde med. Det medfører, at man må sidde lidt anderledes med tabletten, men til gengæld får man adgang til en større skærm.

MD99333 anvender også operativsystemet Windows 8.1, hvilket gør, at de fleste af os vil kunne anvende de samme programmer og arbejde med de samme formater, som man kan på computeren derhjemme. Det er et spørgsmål om opfattelse og brugsmønstre.

MD99333 er grundet prisen naturligvis fremstillet i plastic, tabletdelen er ret let at få et greb om, da den grålige bagside, der minder om børstet aluminium, har en svag ru overflade. Selv om tabletdelen er asymmetrisk, da den spidser til i toppen, så har det ikke virket generende i brug.
Indersiden af tastaturdocken har også et gråligt look, men her i et mere granuleret udseende, undersiden af tastaturdocken er mat sort.

Det er måske ikke et revolutionerende design eller eksotiske materialer, der kendetegner MD99333, men den er fin at anvende, og set forfra ligner tabletdelen flertallet af tablets med en sort skærmramme og en skinnende blank overflade, der selvfølgelig er en del følsom over for lysindfald.

Vi kunne godt have tænkt os, at byggekvaliteten, der er okay, havde været en anelse bedre, men til prisen er det nu nok for meget at håbe på. Her tænkes på det faktum, at man kan klemme en negl ind mellem bagsiden og fronten af tabletten.

Selv om der er tale om en 11,6ˮ bærbar hybrid, er tastaturet på tastaturdocken ret nyttigt, når der skal skrives, det svarer ikke helt til et fuldt tastatur, men de vigtigste taster er store, og der er godt med afstand mellem dem. Tastaturet fungerer fint, selv om tasterne har en lidt lang vandring, og responsen er en anelse blød i det.

Touchpad er stor, når man tager størrelsen på MD99333 med i betragtning. Der er god curserkontrol og multitouch-kontrol, Windows 8-gestures kræver en del mere indsats. Museklik klarer den godt, her er bevægelserne ligeledes lidt lange, men de er præcise.

Det er muligt at deaktivere touchpad, når der skal skrives, hvilket er et stort plus.

En stor del af brugeroplevelsen går gennem skærmen i en enhed som MD99333, specielt fordi den ud over at være en Windows 8.1-bærbar med 10 punkts touchskærm ligeledes fungerer som en Windows 8.1-tablet. Heldigvis leverer den 11,6ˮ LED-belyste AHVA-skærm varen, det er en skærm, der anvender en teknologi, der minder om IPS-paneler med samme styrker.

Skærmopløsningen er på 1920 x 1080 pixels, det er en meget lysstærk skærm med et flot billede og betragtningsvinkler, der matcher, farverne er klare og med en vis glød. Touchbetjening forløber glidende med en god respons og uden tøven.

De sidste detaljer

Som sagt er der 64 GB flash indbygget i tabletdelen, hvis man forventer hastigheder som hos SSD’er, bliver man skuffet. Vi har målt hastigheden med HD Tune Pro 5.50, og her er den gennemsnitlige læsehastighed fordelt over hele drevet 72,2 MB/s. I filtesten er den sekventielle læsehastighed 70,8 MB/s, men den sekventielle skrivehastighed er 30,3 MB/s.

Hvis man udelukkende bedømmer tabletten ud fra målingerne, imponerer det ikke, specielt skrivehastigheden. Den gennemsnitlige søgetid er 0,45 ms, hvilket er noget fra de bedste SSD’er, men stadig lang hurtigere end en traditionel harddisk.

Harddisken på 500 GB har en gennemsnitlig læsehastighed på tværs af hele drevet på 83,4 MB/s. I filtesten er den sekventielle læsehastighed 104.6 MB/s, mens den sekventielle skrivehastighed er 99,6 MB/s. Det er nu slet ikke så tosset specielt ikke af en lille mobil bærbar. Den gennemsnitlige søgetid er her 18.0 ms.

Man kan sige, at de to drev supplerer hinanden. Vi kunne godt have tænkt os, at flash-drevet var en anelse hurtigere, men til normal brug i tablet- tilstand gemmer man ikke data i samme omfang, som man vil gøre det, når MD99333 er i bærbar tilstand.

Når den anvendes som en bærbar, tager den traditionelle harddisk over, hvor den faktisk har en ganske glimrende ydelse ved filoverførsler.

Det er måske ikke en drevkombination, der blæser en ud af stolen, men i daglig brug fungerer den fint med en fornuftig kombination af et hurtigt reagerende flash-drev og den traditionelle harddisk til de store lagringsopgaver.

MD99333 er Dolby Advanced Audio certificeret. Bruger man de indbyggede højttalere, lyder det ikke alt for lovende, en typisk tablet-lyd. Men anvender man et heatset, så forvandles lyden fuldstændigt. Her er lyden langt mere kraftfuld, energisk og afbalanceret. Og selvfølgelig med et meget bedre basniveau.

Det sidste, vi skal komme ind på, er det store trumfkort, for MD99333 er nemlig overordentlig god til at holde på batteriet. Ved at anvende Powermark har vi målt en batterilevetid på 8 timer 0 minutter i den balancerede test, der omfatter we browsing, video, spil og tekstbehandling. Mens at produktivitetstesten, der omfatter webbrowsing og tekstbehandling, får batteriet til at vare i 11 timer 22 minutter.

Det kan man kun være glad for, det skal siges, at det er mens, at MD99333 er i bærbar tilstand, at disse værdier er blevet målt. I tablet-tilstand ser det ud fra computerens egne meldinger ud til, at batterilevetiden er cirka fire timer kortere.

MD99333 er til en afsluttende bemærkning ret stille i brug, og selv om der kan forekomme varmeudvikling ved belastning bag på tabletten, er det ikke nær kanterne, hvor man holder på tabletten.


AKOYA P2212T MD99333
5

Alt om DATA siger

MD99333 er et fund til prisen, man får to enheder for en meget beskeden pris. Den er en bærbar og samtidig en tablet, skærmen er samtidig god og lysstærk. Batterilevetiden kroner værket, og gør den til en meget fleksibel mobil løsning.

Sending
User Review
3 (1 vote)
TAGS
Akoya
Hybridcomputer
MD99333
medion
P2212T

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S